Kalas

När någon i familjen fyller år så får fixar vi en god middag dagen till ära. Det är vi nog inte ensamma om gissar jag. I vår familj tycker alla om skaldjur och då blev det en sådan middag i tisdags då mannen fyllde år.
Stina kom förbi med det här paketet, och en påminnelse om vad som komma skall.
Tårtan jag köpte. God men inte den godaste jag köpt. 
Barnbarnen gillar kalas och sjöng för sin morfar/farfar så fint.
Jag tog en löprunda i skogen, och kom hem med den här buketten av finaste ängsblommor. 
 
♥ Maria
 
 
 

Min mentor

Människor kommer och människor går, en del minns mer än andra. En del följs man med i olika sammanhang, bara så där. Astrid lärde jag känna för 8 år sedan då vi började på rektorsutbildningen. Jag fattar det inte, att det redan har gått 8 år sedan dess.
 
När jag började arbeta i Bodens kommun fick jag välja vem jag ville ha till min mentor. Jag valde Astrid för hon har alltid haft full kontroll över allt.  Så var det på rektorsutbildningen och utan att känna någon anna av mina blivande kollegor förstod jag ändå att det var ett klokt val. Vilket det också blev, så mycket hjälp som jag fick av henne de första året då allt var nytt i min nya kommun. Tack snälla du!!!
I går kväll hade vi sommaravslutning mitt rektorsteam, och så avtackade vi vår kollega som nu väljer att gå i pension.
Astrid lämnade över sina nycklar till Jenny som tar över efter henne.
 
Ann-Sofie hängde med oss, fast hon redan är pensionär, en väldigt aktiv sådan. Hon höll ett fint tal. När skolan startar i augusti drar hon och hennes man i väg på en två månder lång resa ner  till Tjeckien, Slovakien och lite andra spännande länder med sin husbil.
Jag valde CG:s tre goda. Hummersoppan till förrätt är smakrik och min favorit.
Vi funderade över vad som är lämpligt och inte lämpligt att göra privat med det yrke vi har. En del av det mer spektakulära slaget är det klokt att avstå ifrån kom vi fram till ;-)
Innan vi sa hej då och önskade varandra en skön sommar tog vi ett gruppfoto. Ann-Sofie fotade oss och det var tur att hon tog så där 10 bilder,  att hitta en bild där ingen blundar eller gör något annat konstigt var inte lätt.
Så här ser vi ut, Bodens rektorsteam F-klass till år 9 läsåret 2017-2018.
 
Jag frös i min tunna kjol och ärmlösa topp. För bilden skull valde jag att frysa, det är ju ändå slutet av juni. 
I morgon fredag, och min sista arbetsdag innan semestern, tjoho!
 
♥ Maria

Vi fortsätter fira någon och något.

I vår familj är det ett fasligt firande hela sommaren igenom. Nästan varje vecka, känns det som från maj till september. Alltid någon som fyller år, vilket jag är innerligt tacksam för, för om vi inte fyller år finns vi inte. 
I dag hurrar vi för mannen i mitt liv, han i mitten på bilden! 
Här i väntan på tåg mellan Malmö och Köpenhamn för ett år sedan med två av våra tre söner på var sin sida.
 
I kväll ska vi fira honom, jag vaknade inte ens denna morgon då han klev upp. Inte så konstigt eftersom han stiger upp 04.30 varje vardagsmorgon. Tro det eller ej, men han är på jobbet 06.00 varenda dag, en halvtimme innan han börjar jobba. (Han har 45 min att köra till sitt jobb)
-Varför, kanske någon undrar, jo för att få dricka en kopp kaffe på jobbet med några lika morgnpigga kollegor. 
 
Inte mig emot, att man är på sitt jobba 30 min innan. Jag är i alla fall inte det, inte 30 minuter innan, gäsp!
 
Lite annat skoj, jag pep in på Kallax gårdsbutik den dagen då jag skjutsade min mamma till sin skjuts som skulle ta henne hem efter drygt en vecka hos oss.
 
Precis då, när jag såg det här glaset blev jag påmind om att jag redan i fjol sökte gamla champagnekupor på de Loppisar jag då besökte. De jag hittat har varit för dyra tycker jag, även det här glaset var dyrare än det är värt. Men jag köpte det ändå, bara för att det var midsommar, typ ;-)
Den här lilla tekannan från Gustavsberg köpte jag inte, ångrar mig nästan, men ändå inte. Det var lite för liten för att komma till användning. Fin hur som haver.
I kväll blir det inte hembakt tårta, jag har bakat så många den sista tiden, så idag ska jag köpa en.
 
Nu järnet till jobbet!
 
♥ Maria