Charlotte, vilken inspiratör!

Vi hade lyckats få till en föreläsning - teaterföreställning med Charlotte Lindmark på våra kompetensutvecklingdagar vi hade med skolan för någon vecka sedan nu.
Hon framförde så kloka saker på stort allvar och med massor av humor.  Med sig hade hon fyra olika karraktärer som fick exemplifiera våra tillkortakommanden i mötet med andra människor.
När är vi medvetet kompetenta, när är vi omdevetet kompetetenta och ve och fasa - omdevetet inkompeteta och vad får det för konsekvenser? Ja, kanske inte så stora för mig om jag är omdevetet inkompetent så länge jag inte ställs inför Idoljuryn, som sågar mig totalt :-( 
Så himla himla bra upplagt!
Samtala och agera i små grupper mellan kloka ord, skådespeleri och glada skratt.
Det var hemligt, vem som skulle föreläsa. Det var det sista vi skulle göra innan middagen, lyssna på någon i nästan två timmar. Några såg rätt så trötta ut efter en lång dag. Men så fort Charlotte klev fram på scen hände något...det tändes stjärnglans i ögonen på pedagogerna :-) Tiden försvann i ett nafs.
KUST hotell i Piteå, smakfull inredning och så bra lokaler i övrigt att ha konferens i.
Innan Charlotte kom planerades lägret för mellanstadiet i detalj, för det mesta var redan klart innan sommarlovet, tack vare Malin och Ulrika som är eldsjälarna bakom allt detta. 
Vi pratade om Lärarlönelyftet, om arbetstidsscheman och annat viktigt.
 
Så till sist blev det middag i alla fall.
Maten supergod, samma ägare och koncept som på CG:s i Luleå. Men här heter restaurangen TAGES.
Takterassen!!!
 
En väldigt trevlig upptakt, med glada och engagerade pedagoger!
 
♥ Maria

Kort om min vecka

Veckan som gick har gått i 180 knyck. Efter en grymt fin långhelg i Riksgränsen fixar man allt, även det mest tärande som får tårar att trilla.
Njuter av chokladpraliner medan mannen bygger, vi har nämligen ett nytt projekt på gång :-) Nu i Gränsen.
En bedårande vacker måndag med min man. Hur skönt är inte det, att få vara ledig en måndag bara så där!?!
Jag ville verkligen inte åka hem!
Men vi hade ett event i Malmberget. Storebror kramar lillebror, och lillebror fyller 50 år! Vi ville ju så klart fira min svåger, så därför åkte vi hem från Gränsen, eller jag åkte hem efter att ha firat i Malmberget ett tag, en väldigt speedad visit för mig.
Det var nog inte någon på Östra Malmberget som missade födelsedagen.
Tänk att han, som alltid var liten har vuxit och blivit stor! När jag lärde känna honom var han 11 år.
In kom cirkus Öryd som redan hunnit med att gratta mitt i natten, 24.00, med cirkusmusik så hela kvarteret vaknade.
Grattiskramar till Patrik Ö som också han fyllt 50 år alldeles nyss! P.S. han är fenomenal på att bugga, bara så att ni vet ;-)
Bitten, längst till höger var där och grattade med en massa andra Malmbergsbruttor.
Godaste smörgåstårtan jag ätit tror jag. 
Jag var hemma vid midnatt efter 50 mil i bil, en kort natt och en lång dag som följde på det. En arbetsdag på skolan, och så började flyttkarusellen här hemma. Joel och Lovisa packade lite av Joels fina porslin och annat smått och gått som han hade här hemma hos oss, skönt att bli av med en massa saker som tagit plats tänkte jag.
Sedan bar han in ett trumset till, vi har redan ett i förrådet, grrr jag blir galen på allt som vi förvarar åt våra gulliga barn. Mitt fina gästrum är fullproppat med saker som inte fick flytta med till Skåne. Joel är cool som vanligt, inte mycket som får honom att stressa upp sig. Mitt i packandet sätter han sig vid trummorna ett tag.
Lovisa väntar tålmodigt på honom då han börjar smörja in sina vandringskängor som fått vara med på en blöt fisketur i fjällen för två veckor sedan.
Hur ska de hinna ner till Malmö, undrar jag?
Han är som sin far tänker jag då jag ser honom smörja och putsa sina kängor.
 
Kaoset här hemma beror nu inte bara på att Joel burit in en hel del av sina saker, så som surfingbrädor, trummor och annat. Lukas har fått flytta in i huset igen, mot sin vilja till en början, och jag har hyrt ut vårt gårdshus, ett tag i alla fall. Till en ung student som inte hade något boende. Alltså, alla Lukas saker är på väg in i ett rum som Joel redan fyllt till brädden. Gissa om jag flyttat runt på möbler, kläder och annat kolijox denna vecka?! 
Lukas har en del han behöver träna på, städning till exempel. Nu har jag i alla fall storstädat där ute. Det var inte en dag för tidigt.
-Nu har eran mor ett nytt projekt på gång, sa min man, till våra söner i fredags - Projekt Ragnar! 
-Ja, ock?! sa jag och kände mig väldigt obrydd över hans kommentar.
Hyr man ut, så ska hyrsegästen känna sig välkommen tycker jag.
 
Förrutom jobb på dagarna så har jag hämtat sonen från Coop Arena mitt i natten och sent på kvällen denna vecka då de hade varit i Örnsköldsvik och Sundsvall och spelat några dagar och en annan kväll då de kom från Oulu i Finland har jag alltså pysslat med allt ovan tills jag stupat i säng.
 
Fredagen var en semesterdag igen, nu med tårar som trillade då vi tog adjö av min moster, sorgligt, men en tröst är att hon med sin ankomst berikar någon himmel någonstans med nybakade mjukkakor, varma kramar och glada skratt.
 
Idag, en tur till Haparanda och inköp  - Projekt Ragnar!
 
Ragnar blev två, och jag har hämtat hans kompis med dator i kväll som också ska bo här ett tag, hej och hå! Två trevliga killar som har lovat att hjälpa mig med snöskottningen i vinter.
 
För om mannen fortsätter med att jobba i Malmfälten vilar ansvaret för snön på mig på vardagarna, om det skulle visa sig att det blir snö i vinter förstås och om killarna bor kvar här i byn tills dess, det hoppas jag. Skönt för Lukas, för då slipper han skotta alla gånger hans mamma inte hinner skotta...jag gillar ju att skotta egentligen, sant! Fast ibland har jag inte tid, också sant :-)
 
Sömnen denna vecka - minus och minus blir...plus :-).
Jag tar ingen det någon annan gång.
 
♥ Maria 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hinner inte med allt jag gillar just nu

Att skriva om smått och gott, om stort och viktigt eller oviktigt är för mig helt enkelt roligt och avkopplande.
Joel och Lovisa packar sitt bohag och är på väg mot Skåne när som helst. Joel pausar och slår lite på trummorna som plötsligt flyttat in hos oss, i vårt nya gästrum som blir Lukas rum igen 😊
en ung student flyttar in i vårt gårdshus vilket orsakat en form av jordbävning här hemma. Ett kaos av saker som inte vet var de ska vara, saker som Lukas äger och nu ska få plats i storhuset och saker Joel inte kan ta med sig, så som ett trumset till, vi har redan ett i förrådet, suck.
Så nu, efter lite mindre kaos på jobbet har vi ett jättekaos här hemma. Studenten flyttar in på fredag och då ska gårdshuset vara städat och fint...här inne hos oss borde det också vara det och i allt detta hinner jag inte skriva, så jag får vänta med bloggen tills allt hamnat rätt och Ragnar vår nya hyresgäst installerat sig 😊

Sov gott!

❤️ Maria