Årets sista dag...

Ett år går fort, och varje nyårsafton känns så där både hoppingivande, hopp om ett nytt bra år och samtidigt lite vemodigt. Just för att åren går så fort och för att livet rinner iväg i en sådan rasande fart.
Våra killar gick till final i den här anrika turneringen, och det var 15 år sedan sist Luleå gick till final. Då 1999 när våra gossar föddes. Inte vinst då och inte vinst i går eftermiddag heller.
MODO vann, LHF kom tvåa och Leksand trea av 16 lag och riktigt bra lag. Så med andra ord gjorde killarna en bra insats.
Isak Lundeström fick pris som turneringens bästa forward och en signerad tröja från ...vet inte rikgit från vad. Sebbe, en av våra duktiga målvakter fick också pris.
Och massor med tack till Stefan, Urban, Mattias med fler som gör ett enormt arbete med att coacha våra killar!
Och där i ishallen hängde foton på MODO:s A-lag genom tiderna. Och min man hittade vår goda vän och Sunderbykillarnas tidigare tränare på ett av dem. Han är sig lik, eller hur trots att vatten runnit under broarna sedan den bilden togs.
På vår väg till Fjällräven center gick vi förbi de här rätt så nya husen intill vattnet. Rätt så fint att bo här tyckte vi då, om man vill bo i Ö-vik alltså :-)
Någon frågade mig om vårt hotell här var bra. -Ja, riktigt bra faktiskt. Här, sista frukosten innan semifinalen på morgonen.
Till och med Axel var med oss. Jag fick dock ta några rundor runt arenan med honom, då han ville vidga sina vyer och upptäcka annat än spelet på plan. Alla gulliga föräldrar i laget som gullar med Axel och får honom att känna sig betydelsefull, så som barn ska få känna av såväl sina nära och kära som hela omgivningen. Tack ska ni ha, ni är också värda en medalj!
 
Ja, sedan blev den en löprunda för mig medan vi inväntade finalen. Dagen innan tränade vi på hotellets gym och badade bastu på våning 14 med utiskt över havsviken under. Underbart! Jag känner av lite i mina benhinnor idag, av löpbandet. Nåja, sådant får man ta.
Hemma var vi strax innan midnatt i går och killarna var hemma drygt en timme efter oss. Jag som har en man som sover korta nätter som regel, typ 6 timmar per natt, körde hela vägen hem i bitvis väldigt halt väglag. Själv fick jag sova i bilen vilket gjorde resan lite kortare för mig :-)
Nu ska vi ha en lugn nyårsafton, laga lite god mat och bara vara. Okej, tvätta upp allt, från svettiga underställ till annat som varit med på resan är något som pågår just nu.
 
Känner vi för det, så tar vi bilen in till stan och ser på nyårsfyrverkerierna och lyssnar på vårt kommunalråd som håller tal. Ja, när man har tonårssöner, så känns det bra att åt minstone en av föräldrarna är helt nykter en sådan här kväll.
 
Jag ska försöka få över lite tid till att lägga in någon nyårsbild här innan midnatt och önska er gott nytt år då ;-)
 
Tjingeling!
♥ Maria
 
 
 
 
 
 

Final, huvaligen...

Det har varit några nerviga dagar,och än är det inte slut med det. För 16.10 är vi i final mot MODO, som är på hemmaplan, och jag undrar om det ger dem någon fördel?
Ishallen här är enorm. Hur stor som helst, jag vet för jag och Axel har vandrat runt i den i morse då vi spelade mot Leksand. När klockan stod på 19.55 i sista period, typ, så gjorde vi ett mål som gjorde att matchen slutade oavgjort. En riktig rysare, som vi vann i sudden.
Det blev en italiensk middag i går kväll. Mycket gott, med en Tiramisu som avlsutning.
Jag rekomenderar verkligen den här restaurangen! Mamma Mia, trevlig personal som var trevlig trots att vi kom en halvtimme senare än vad vi bokat, på grund av att matchen i går mot Täby också slutade oavgjort och det blev förlängning.
 Täby mötte våra Sunderbykillar för två år sedan i en turnering som vi spelade där då. Så nu börjar vi känna igen en del av deras föräldrar också. Så blir det, när alla bor på samma hotell i flera dagar och träffas i frukostmatsalen, på matcher osv.
 
Nu laddar vi för sista matchen, håll tummar och tår för oss!!!
 
♥ Maria

Modo cup

Örnsköldsvik är en trevlig kuststad. Hur många gånger har vi inte bara passerat här, på E4 utan att stanna? Ingemar har däremot varit här en del då han var lagledare för Gustavs hockeylag, då när vi hade en drös med barn hemma (tre var det väl, som blev kvar hemma) som jag fick ta hand om och en häst och en hund och...jag är inte bitter, inte alls. För det var en rolig tid det också, även om jag inte kunde följa med på Gustavs hockeyresor. Och det var nog slitigt ibland också, även om jag inte minns det.
Här bor vi, på ett Elit hotell, nytt och fräscht och alldeles vid vattnet.
Det här huset är hur häftigt som helst! Blev klart i oktober 2013. Det är 2,75 cm i takhöjd inne i alla lägenheter. Skulle gärna kika in i någon av dem. Huset är granne med Paradis badet. Där tillbringade jag några timmar i dag med Frida på SPA. Först blev det 30 längder i bassängen, vilket jag verkligen behövde. Efter det fick vi guidning genom ritualerna inne på SPA:t av Karin och Anna, Fridas studiekompisar från hennes tid i Umeå. Det blev grymt avkopplande timmar. För tänk er en meditationsbastu, en bastu med eteriska oljor, en bassäng med salt vatten, så salt så att du flyter, ett rum med saltångor som är välgörande för lungorna...mosiga och rosiga trippade vi tillbaka till vårt hotell, och sedan en match till.  
Tre matcher i går och två idag, har vi sett vårt U16 elit spela. och de har vunnit tre och spelat oavgjort två matcher. Inte illa.
Oavgjort mot Björklöven och Almtuna. Det är tuffa matcher och allt kan hända.
Våra matcher så här långt spelas i den här hallen. Kallt både ute och inne i hallen. Det är 16 lag med i turneringen och gruppspelet sker i olika hallar. Först i morgon och på tisdag går kvartsfinalerna och finalen i Fjällräven Center, den nya arenan vid vattnet inne i centrum.
Här har vi dem, Karin och Anna och så Frida så klart. När jag och Frida skyndade oss i väg från badet, för att hinna till nästa match, missade vi det bästa fick vi veta av Karin och Anna, salt och honungsscrubsbastun. Men det ska vi göra hemma kom vi på, i vår egen bastu, med hjälp av Ingemar :-) Vi lämnade de här gulliga girlsen på Bishop arms efter maten. De hade sååå mycket att prata om. 
 
Varför har inte Luleå ett sådant SPA?
 
♥ Maria