Caipirinha

Bitte och Göran har tillbringat en vecka i Kap Verde, svensk sommar och öken. Ja, fina hotell och god mat såklart, ca 9 timmars resa från Sverige. Skönt, med svenska sommar, även om jag gillar vintern.
Vi blev bjudan på Caipirinha till välkomstdrink, så god! När jag dricker den drinken kommer jag alltid att tänka på en bok jag läste för många år sedan, Caipirinha med döden, av Maria Ernestam, en i mitt tycke bra bok med ett mörker där den mycket stilige mannen i svart kostym, lite suspekt presenterar sig som döden...
 
Caipirinha
6 cl ljus rom
2 msk rörsocker
1 lime och krossad is
 
Dela lime i bitar och lägg i ett glas
Häll i socker och mosa lime i mortel ex vis.
Fyll upp med krossad is och rom
 
Ett av många recept som du kan hitta på den här drycken. 
Männen hade en del hockeysnack till en början och till ett slut...och även spännande prat om politik, resor, jakt, fiske och vikten av att ha en god mor där emellan :-)
Bitte, så snygg i solkysst hy och byxor som jag vill ha.
Sparrissoppa till förrätt med ett gott bröd till.

 

Torskrygg med skaldjur som topping och en mos av potatis och palsternacka.
En grymt god efterrätt, vet inte vad den heter, men lite av en halvfryst glasstårta typ...
Allt var så otroligt gott med massor av spännande smaker som "gifte sig med varann".
 
Stina var med men henne missade jag att fota, vilket hon nog är glad över, för hon gillar inte, inte alls att blir fotad. Jag och Bitte fick var sitt presentkort på Clarion av henne i julklapp, något vi snart ska nyttja, och roligt att ha att se fram emot :-)
 
Att lyssna till andras spännande berättelser om deras resor är som att resa lite själv, vilket jag gillar i tanken mer än i handling. Jag hinner liksom inte iväg, inte så ofta i alla fall. Hur som haver älskar jag att lyssna på andras spännande upplevelser, intryck och möten med andra platser och kulturer.
 
Och bara som en liten tanke, drick inte för många drinkar, aldrig bra för vare sig kropp eller själ. Även om jag delar både bilder och recept på goda drinkar och drycker så är det absolut inte hälsosamt att inta för ofta eller för mycket av dem ;-) Och de innehåller mängder av kalorier, vilket inte är så skoj...
 

♥ Maria 

 

 

Fredag

Jag är inne i en arbetsintensiv period. Massor att göra och ständiga prioriteringar som måste tas. Och samtidigt som det är på det viset, lite kaosartat när det är som värst, så trivs jag nog ändå bäst, gillar ju att ha mycket att göra på jobbet. Hux flux är det fredag, och fredgar är ju som bäst efter en vecka med mycket att göra på jobbet ;-)
Gissa vad jag gör en torsdagkväll då jag håller på att svimma av trötthet, jo jag bjuder hem vänner på middag!!! Varför ,kanske ni undrar?
Ja, för att vänner ger energi, energi då man är trött och det är väl bra?!
En spontanbjudning och vissa av mina vänner är lite spooky, för de vet hur det är utan att jag har sagt det.
Alltså kom Stina och Kenneth med både förrätt och efterrätt :-) Gulliga, fina vänner!
Axels mamma var på "After Work" med vänner och han hängde med oss. 
-Mormor, du är min bästa vän, sa han och log så där så man smälter som is i gassande solsken.
-Okej, jag vet, han har flera "bästa vänner". Men jag fick en energiboost ändå, just då ;-)
Stina med den fenomenalt goda efterrätten. Spunnet socker som dekoration på toppen.
Vad jag gjorde...en fisksoppa på rödspätta, räkor, musslor och  med massor av curry och annat gott i, en gammal favorit. Surdegsbröd och lite goda ostar och kall Chablis till det, yummy!
 
Idag har jag faktiskt massor av energi, har klippt ner en massa Mårbackapelargonier. Hoppas jag gör rätt och får dem att börja om på nytt. Strykt kläder, läs Lukas alla skjortor. Den unga mannen älskar att klä sig i skjorta varje dag. Han åkte ner till Timrå och Övik tidigt denna morgon. Vi var uppe med tuppen och skjutsade honom till Coop Arena. Städat och jag gillar ju att städa fast någon nu tror att jag vill verka pretantiös.
 
Alltså är det barnfritt denna helg...eller nästan i alla fall. Gustav tittade in för en stund sedan. Joel var med oss på middagen i går kväll och Frida och Axel har sovit hos oss i natt och har inte åkt hem än :-) Så är det när livet är som bäst, alla barnen huller om buller.
 
Och i kväll, en tripp in till stan och middag hos vänner som just kom hem från en vecka i Kap Verde. 
 
Njut full ut av livet, det går ju så fort!
 
♥ Maria
 
 

Torsdag...

Lite avundsjuk på dem som städar varje torsdag. Jag har som alla andra ett val, och väljer mitt träningspass istället. Städar gör jag på lördag eller söndag om jag är för trött på fredag vill säga. Ändå skulle jag önska att jag hade städat på torsdag, för det är något speciellt med att komma hem en fredag och det är rent och fint i hela huset.
I kväll blev det varken träning eller städ, jag gick på kafferep till Olivia istället. Hennes mamma och pappa skulle på föräldramöte på förskolan, och jag fick en superfin torsdagkväll med den lilla damen. 
Vi har läst, lekt och läst. 
Dansat loss på vardagsrumsgolvet till blinka lilla stjärna, den lilla damen kör repeat på den, och det var nästan lika jobbigt som mitt träningspass.
Istället för att fundera över rektorers arbetsmiljö ska jag fundera över lampor till vårt nya badrum, tadaa!
Ett nytt magasin och en kopp te, köpte lite nytt i dag hos Hemma hos Molly, i Boden. En trevlig affär för övrigt.
 Jag har inte sprungit på länge, hoppas vädret ger mig möjlighet till det i helgen. Det är en av de få saker jag inte gillar med kylan, att missa mina löprundor. Städa, städa varje fredag och så varje jul, det tycker jag är kul!
 
 
♥ Maria