Vitt, vitt och åter vitt

Så här mycket snö tror jag aldrig vi haft här i Sunderbyn tidigare, inte så länge vi har bott här. Och vi har bott här i 28 år. 
Vad gör vi idag? Jag har en del arbete vid datorn att ta tag i, och mannen ska skotta snö. Match klockan 16.00 mot Modo här i B-hallen eller var det i A-hallen? Det blir sen middag och den ska vi nog inte laga, det får bli något vi hämtar på väg hem från stan.
Vårt hus är verkligen nerbäddat i mjukt fluffig snö. Synd bara att det blir dunkelt mörker inne i köket. 
I går var jag på en helt otroligt bra dag om barn- och ungas hälsa. Cajsa Tengblad var en superföreläsare, så rolig, så intressant och massor av lärande. Hon har gett ut några böcker, bland annat Prestationsprinsessan – min revolt mot duktigheten. Hennes budskap är att det räcker med att vara vanlig, du måste inte bli bäst. Och hon beskriver sig själv som en skör själ, en person som funderar på andras kommentarer så mycket så att det gör ont till sist, -vad menade hon med det? Och viktigt att tänka på, det vi oroar oss för händer sällan, 70% av all vår oro är helt i onödan. 
En annan trevlig bekantskap var Emil Jensen, en underfundig och rolig prick med ett viktigt budskap om att acceptera mångfald och olikhet och lite om hans mission med sin sång och sina texter för att göra världen bättre för oss alla. Vilken tur att det finns sådana som han och Cajsa!
Klicka här! så får du lyssna på en av hans fina sånger, älskar den här honungslena skånskan!
 
Jag hoppas att Cajsa inte missade sitt flyg i går, för efter lunchen for hennes förbeställda taxi, och någon ny var svår att ordna snabbt i snökaoset. Jag funderade i all hast på om jag skulle skjutsa henne då hon vädjande bad om hjälp, men då hade jag missat Emil, och just då sa mannen i receptionen att det skulle komma en på 10 minuter. 
 
Njut av snön och ljuset!
 
♥ Maria
 

Hjälp, vi drunknar i snö!

Jag är rätt så van att skotta snö, det blir man med en man på annan ort på vardagarna. Sedan har jag haft stor hjälp av mina gossar under de senaste åren. Men det sker inte alltid av sig självt, utan de behöver oftast en beordran. Nu är det ju bara jag och Lukas hemma på veckorna och den här vintern har fram tills nu inte varit särskilt snörik.
Det var rätt så lindrigt i går, snöskottningen, om man jämför med idag...
Fredag i morgon, och min man som precis kom hem, säger att han ska ägna sig åt snöskottning hela helgen, vilket innebär att jag kan ägna mig åt annat. 
 
Ett tips inför er helg; Chokladmousse med rom
2 äggulor
2 äggvitor
1 - 2 msk muskovado socker
2 1/2 dl vispgrädde
120 g mörk choklad
ev. 1 tsk kallt kaffe
2 cl mörk rom
 
1. Vispa äggulor och socker pösigt.
2. Smält chokladen och tillsätt rom och  eventuellt kaffe
3. Vispa äggvitorna till hårt skum.
4. Vispa grädden lätt.
5. Blanda chokladen med äggulesmeten.
6. Rör ner äggviteskummet och vispgrädden.
7. Ställ allt kallt ett tag innan servering.
 
Jag toppade med färska bär. Fungerar även med frukt av något slag.
 
♥ Maria
 
 
 

"Snön faller och vi med den…"

Ute faller snöflingor tätt, tätt och jag skottar snö tills armarna värker. -Då när jag just bestämt mig för att jag skiter i den snö som ligger kvar kommer sonen ut och frågar om jag vill ha hjälp. Jag imponeras av fina välskottade gårdar, men våran får förbli ett kreativt kaos av snöhögar här och snöhögar där, inklämda mellan bilar, cykelskjul, vedbodan och ett och annat gammalt kylskåp som inte kommit längre än så. Och Lukas som läst en bok på engelska som ska vara läst till på fredag, får skotta hur han vill, bara vi kommer ut ur huset...
Rosfors herrgård i mörkaste januari. I går kväll bjöds på en riktigt smakfull middag här, parmalindad kyckling på en bädd av svamp och krispigt grönt. Till detta en krämig potatisgratäng, så gott!
Till efterrätt, en fransk chokladtårta, mums! 
Bonus med sådana här konferenser och utbildningar är att man får möjlighet att lära känna andra chefer att dela erfarenheter med och få nya insikter av. Och det viktigaste av allt, vi har fått skratta tillsammans och det betyder en hel del :-)
Ann-Sofie höll elden brinnande, medan vi pratade och pratade.
Linda och Roger som driver den här gården är både trevliga och duktiga hotellägare. Jag har varit här i olika sammanhang de senaste åren och jag har aldrig blivit besviken.
 
Nästa träff för oss är i mars, och vi har fått en del uppgifter att göra mellan träffarna, uppgifter = utmaningar = förändringar...arbetet börjar så fort jag sammanställt SKA - systematiska kvalitetsarbetet som ska vara inne den 2 februari, hej och hå, hur många dagar har jag på mig? Jag får en känsla av att jag måste arbeta med den i helgen...
 
♥ Maria