Galamiddag, del 2

 
Galamiddagen, som var superb.
Förrätten
Varmrätten, oxe som var precis så som jag gillar den bäst, med citronpotatis mos till.
Fina klackar som jag inte kunder låta bli att fota.
Det var många som ville sitta med oss, sant :-) men vi fyllde ett bord med oss själva och så Nicklas så klart. Ja, vi fick faktiskt med oss en försäljare av laddningsskåp för iPads med oss i bordet också.
 
Det blev en väldigt trevlig kväll, full av överraskningar. Försäljaren av laddningsskåp, han visade sig ha en svärfar från en lite by intill Pajala, där han själv aldrig hade varit. Han och hans fru hade funderat på en resa med barnen till Tornedalen. Nu blev jag helt plötsligt ambasadör för vår norra landsända och berättade så mycket jag bara hann om allt vi har att erbjuda här upp i norr. 
 
Jag berättade med stort engagemang om Kiruna, Riksgränsen och visst ;-)  både Luleå och Bodens guldpärlor fick jag med i en rasande fart. Jag visade lite bilder, tipsade om RajRaj band och sa att hans svärfar helt säkert var släkt med någon i bandet. Svärfar hans kom från en by som heter Pissiniemi. 
Det här var slöjdlärare från Botkyrka som underhöll.
Vid midnatt rullade bussarna tillbaka till hotellet där det var efterfest. Inte vilken fest som helst utan till ett DISCO, ett disco utan ljud eller snarare ett SILENT DISCO
 
Vi dansade lös med trehundra skolledare och lärare i en tyst lokal, men med häftig musik i hörlurarna.
 
En magisk kväll, och med trötta fötter och ett glatt sinne ramlade vi i säng och somnade nog direkt.
 
Jag fick lite tid över för att springa på löpbandet inne på hotellets gym ett tag innan frukosten, skönt. Några åt snabbt och tog en runda på Oxford street, någon annan läste en deckare i lobbyn och jag, jag upptäckte hur mycket som ramlat in i min dator de här dagarna...
 
Jag rekomenderar er som arbetar i skolans värld att göra den här resan, om ni har ekonomi för det vill säga. Det ger så himla mycket att få all denna kompetens samlad och  levererad på det här viset.
 
♥ Maria
 

Galamiddag, del 1

På fredagkväll - Grande Finale!
 
Avslutning på oerhört intressanta dagar, med en fest på hemligt ställe. Något vi funderat på innan vi åkte var ju så klart, vad har man på sig en sådan kväll? 
Så såg vi ut till sist :-) några av oss.
Klockan 19.00 körde ett antal bussar upp framför hotellet, och sedan fick vi packa in oss för en färd genom London till Sience Museum, inte långt från Royal Albert Hall som ligger i stadsdelen South Kensington.
 Surprise! Vi hälsades välkomna av Einstein.
Vilken miljö, att mingla runt här var otroligt spännande!
Här en rund platta som sakta snurrade runt.
Susanne på väg upp med hjälp av hävstång
och ner i en rasande fart, här med Karin.
 
Newton var där med sitt äpple och berättade om gravitationen.
Anna-Karin med sin kollega i en tjusig skir klänning.
Marie och Susanne i fina klänningar. Varma och rosiga om kinderna fick vi ta hissen upp till själva middagen.
 
Fortsättning följer...jag har en del annat att göra nu, så resten av kvällen får ni ta del av i morgon, kanske...
 
♥ Maria
 

Camden

Jag gillar Camden, en  stadsdel i London som är känd för sin subkultur, sina marknadsstånd och mat från alla världens hörn. Camden ligger i Londons norra del som varit ett bostadsområde sedan 1970-talet. Här finns allt, och alla.
 
Här kan man beställa Dr Martens skor precis hur du själv vill ha dem, i vilken färg du vill och med mönster eller utan. De skickas hem efter ett antal veckor, hur bra som helst.
Visste ni att de har patent på deras skosulor, som är grymt sköna?!
Det blev inte ett par specialbeställda för mig, utan ett par ur deras ordinarie sortiment, helt vanliga i svart, mjukt skinn.
 
Karianne som varit här nyligen fick agera pilot och det var skönt. Skönt att ibland slippa hålla koll och hela tiden tänka på var man är för att komma rätt. Nu gled vi bara med och njöt av tillvaron.
Här där man kan äta mat från alla världens hörn, så valde vi en engelsk pub. En fin sådan.
 
 
Hamburgare som är "hemmagjorda", alltså gjorda på restaurangen smakar så himla mycket mer och den här var god! Jag är inte så förtjust i öl, men ibland kan rätt sorts öl ändå smaka riktigt gott. Min enda öl under resan, blev den i Camden, god med en burgare.
 
Det blev ont om tid, vi skulle ju fortsätta kvällen med en galamiddag, så snabbt till bussen som tog oss till Centrala London och vårt hotell.  Nu blev det fix i rasande fart, för 19.00 gick bussar till hemlig plats...
 
Mer om den kvällen en annan dag. :-)
 
♥ Maria