En go kväll!

#Hemmagastronomin, blev vår kväll i går.
Passions..drink, minns inte det exakta namnet. Men läskande god :-)
Min man tyckte att det vara rörande kreativt, att dra rören så här. Kjell vår tidigare granne råkade sitta här och kom med på fotot i all välmening. 
Och toan, så trevligt.
En typ av Tapas med en touch av Lule! Kalvfilé med skivling från Mjölkudden, överst. Renfilé  till höger och Hummer, Hmm, kanske inte från Luleå.
Lika spännande varje gång en ny rätt bars in, vad hade var och en beställt?
Och jag var också där ;-) Peter tyckte att jag absolut borde komma med på en bild.
Vi åt tills det sprutade mat ur öronen på oss, allt var gudomligt gott! Efterrätten var som en dröm, en chokladdröm!
 
Och som oftast, en rolig kväll i trevligt sällskap och med ett leende på läpparna, vandrade vi under paparplyet till busshållplatsen. Klockan var strax efter midnatt, regndropparna fortsatte droppa ner, tätt, tätt. 
 
♥ Maria
 
 
 

Hipp, hipp hurra!

Jag började eftermiddagen med att fixa till mig lite...naglar och så.
Citrusblomma, present och sedan väntar vi i bilen, hur länge som helst, på mannen som besöker en VVS-grossist. Vi är van vid att vänta på honom. Men han blir aldrig van vid att vänta på mig :-(
Och så äntligen, en avkopplande stund i en fin oas mitt i stan. Vi var tidiga gäster tillsammans med några till så som Gullan och Åke, Maddes bonusfarmor och farfar. Så roligt att få lära känna er! Och dom var jätteglad för att Madde "hittat" en pojkvän med tornedalskt arv som älskar skog och fjäll..
Jenny, Maddes unga faster med man, var också en ny trevlig bekantskap. Jenny, endast fem år äldre än Madde.
Och tavlan, så häftig!!! Present som Madde fick av sin kompis Mathias Berglund, duktig konstnär från Älvsbyn.
Och jag har beställt en tavla av honom, för snart ett år sedan, som jag hoppas att han får inspiration till att måla så småningom :-) "Den som vänta på något gott..."
 
Ja, så åkte vi hem, och tog bussen tillbaka stan för en kväll med goda vänner, och hos Madde och Gustav fortsatte festen kvällen lång med fler gäster.
 
♥ Maria
 
 

Vad gör ni i helgen?

Här hemma var det perfekt med en helgdag mitt i allt. Jag blev nästan väckt av Monika i morse, hon undrade om jag vill vara med på ett crossfitpass. -Självklart, sa jag :-) Och sedan körde vi stenhårt på hennes gräsmatta i en timme. Och min träningsvärk sedan sist, försvann i ett nafs.
 
En låt som jag lyssnar på just nu, i går kväll och i förrgår kväll...Klicka här!
Vi gjorde egna hamburgare till middag, mycket, mycket godare än färdigköpta. Jag kryddar köttfärsen med rosépeppar, svartpeppar, lite chilipeppar, en skvätt köttfond och flingsalt. Tillbehör efter smak för var och en. Joel hade sin kompis Jimmy på besök. Joel har ju rätt så tråkiga dagar annars, eftersom han inte tar sig så långt med benet i gips. 
Blåbärspaj, mums! Och Joels nya gips i bakgrunden, lite nättare än det förra. Men han har gått ner i vikt under veckorna med gips, hela sju kilo. Jag får nog addera med grädde i hans mat.
 
I morgon firar vi Madde, vår äldsta sons flickvän som fyller 25 år. Och i magen hennes finns en lite baby, som kommer i juli, så spännande!
 
Lite blommor och kryddor har jag och Frida hunnit med att köpa i Rutvik. Nu hoppas jag att vädret är med oss, så att de inte dör av rena förskräckelsen av att komma ut i det fria från växthusets värme...
 
Och nu ska jag bara njuta av den sköna försommarkvällen, tills ögonlocken faller, för i morgon är det massor att göra, både skoljobb och privat :-) 
 
♥ Maria