Lite tid med min man

Lördagen fick jag designa helt själv, för mig och mannen. Jippi!
 
Alla som lever i välfungerande förhållanden vet väl att man oftast kompromissar i ett förhållande, försöker få till en dag, en semester eller livet så att båda parterna i ett förhållande får komma till sin rätt. Får leva livet så att man mår bra och får de där utmaningarna och kickarna man behöver. En del tror jag är väldigt lika, man trivs med att göra samma saker hela tiden...så är inte min man och jag.
Att åka iväg på resor, speciellt då det handlar om hockey, då trivs min man. Jag gillar att se vår son spela och följer gärna med då. 
Att härja runt med honom i Gränsen är något jag gillar och vi  trivs med det båda.
 
Men att gå på stan och shoppa...gillar han inte!!!
Han köper sällan kläder, han tycker sällan att han behöver något. Min motsats, totala motsats!
Men som den empatiske man han ändå är, så följer han med mig på sådant ibland. I går var en sådan dag.
Vi stötte på våra goda vänner och plötsligt satt vi på BO:s och fikade. Hur mysigt som helst.
Jag är supernöjd över min lördag, att vi hade trevligt på stan, att jag hittade några saker på rea som jag tänkt köpa tidigare till ordinarie pris. Att jag fick en skön löprunda och sedan en stund i solen med dotter och hennes väninna när vi kom hem, medan mannen lagade middagsmaten gjorde min lördag. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 

Personalfest

Det är viktigt att träffa dem man arbetar med i sammanhang där man inte bara pratar jobb och allvar, åtminstone ibland. Jag initierar till sådant ibland som chef. Men det är väldigt skönt, som chef att ha några "festarrangörer" på sin arbetsplats, och några "festprissar" som sprider en glad stämning över tillställningen. Jag har tur, för på min skola har vi allt. 
Albin, vilken tur vi har dig! Får oss att skratta i med och motgång. Marianne, den som kan skolan bäst genom tiderna, står stadigt och fixar allt man behöver hjälp med. Hon har arbetat här längst tror jag. 
Marie och Gunnel, Marie som vågar sig på utmaningar i undervisningen, så himla skoj! Gunnel som är pensionerad fritidspedagog men arbetar hos oss ändå, vilken tur vi har! Hon är duktig och engagerad i allt och en tillgång på fester.
 
Karianne, en engagerad och inspirerande lärare som kommer från dansbandsstaden Karlstad. Visade sig kunna en hel del om musik, kanske vår nästa musiklärare? Kanske ihop med Albin som klarade hårdrockfrågorna snabbast av alla, i konkurrens med Karianne.
Anita, vår duktiga hemkunskapslärare och tidigare handbollspelare. Hon har spelat mot Kirunas handbollslag i sin ungdom och jag som inte har koll alls på handbollen, synd. 
Karina, bästa slöjdfröken man kan ha. Tar med sig den goda pedagogiken in i sitt klassrum och nyttjar it- tekniken i undervisningen. Helena i mitten, driver en supertrevlig affär i Boden, Hemma hos Molly. För länge sedan var hon lärare på heltid på vår skola, nu arbetar hon som mattelärare hos oss, alla morgonpass i veckan. Vi är så glada för det, och hoppas att hon orkar fortsätta så.
Magda, en lärare med power. Så genomtänkt och klok i alla sammanhang.
Camilla, arbetar med våra nyanlända elever och får dem att lära sig svenska genom leken. Vilken energi och en superduktig arrangör av fester och annat skoj. Bara tiden hon lagt  på att skriva ner en mening ur 56 låtar som var en del av de vi tävlade kring.
Camilla hade hjälp av Thomas en kreativ lärare och fritidspedagog som hjälpte till att fixa festen. Thomas höll ordning på musiken och tävligen under kvällen.
Vissa tävlingsmoment var lite svåra...för alla så att säga.
Dessa vinnarskallar , så som Karin, före detta simmerska som gav och ger järnet i alla sammanhang. Föräldraledig just nu, men snart tillbaka hos oss igen med sin energi och glädje. Ulrika, kvalitetsutvecklare och förutom allt annat hon är duktig på så visade det sig att hon också kan massor inom en viss musikgenre.
Ann, arbetslagsledare, ledare för NT-lyftet och en som fixar allt som behöver fixas, Ulrika förstelärare i matte, en som brinner för sitt ämne och sprider kunskapen hos oss och på kommunens andra skolor så fort hon bara hinner. Jill, nästa färdig lärare som nu gör vårt fritidshem så roligt att vara på för våra fritidsbarn. 
Ulrika, är en av skolans alla tävlingsmänniskor som gjorde allt hon kunde i musiktävlingen, med visst stöd av Albin...Ulrika är en basketprofil i Boden.
-Vem var först, striden var hård och jämn ibland. Närmast i bild Holger, vår träslöjdslärare och en som fixar allt som skevar och behöver omsorg. Ska visa saker han gjort åt oss på skolan, t ex hängare för vantar som ingen verkar äga, någon gång här på bloggen. 
Andrea, i mitten av bilden. En superduktig lärare som kom till oss efter jullovet, från Paris, där hon bott i 11 år, eller något sådant. Nu gör vi allt för att hon ska trivas i Boden och bli kvar här. Bara det löser sig med boendet för henne, det kryllar inte av lediga lägenheter i Boden. 
God mat.
En supergod efterrätt.
 
Det var en supertrevlig fredag med en del av skolans personal. Jag kanske har missat någon, inte medvetet, men vi var många på festen och alla är stjärnor på något, så som Albin sa under den hetaste delen av en tävling, att han ger två stjärnor och en undran till sina medspelare...
 
Två-tre som satt intill mig, finns inte med på bild, det var svårt att fota dem. Men de är superduktiga de med :-)
 
Du är aldrig med på bild själv fick jag höra nyss, okej - här en bild från fredagskvällen då jag kom hem, i klänning som har lite nattlinnestuk, tydligen inne med den touchen på käder, och jag hade faktiskt klackar på mig under festen, tjocksockarna tog jag på mig då jag åkte hem.
 
Hur som haver, en trevlig fredagskväll som gav mersmak ;-)
 
♥ Maria
 
 
 
 
 

Olika nyanser av grått

Vårt kök har fått ett lyft, delar av köket så att säga. Nu är, hur som haver alla skåp målade av min man. I grått, som jag önskat i flera år. Min man har stretat emot länge, som vanligt. Jag har lärt mig att jag alltid får som jag vill, men jag får jobba för det ;-) 
 
Men vad gör man med alla köksprylar? Jag vill ha rent på arbetsbänkarna, men vissa elektriska saker används konsekvent. 
Mixer för smoothies åt Lukas, han gör en varje morgon. Alltså står den framme. Brödrosten, används några gånger om dagen, av Lukas. Termos, som Lukas fyller med kaffe då hans vänner ramlar in. Med tanke på hur de  används frekvent får de stå här. 
 
Nu är det väggar och tak som ska målas, och så golvet...
 
♥ Maria