Lite av varje...

En gammal bild från sonens rum.
Hans favvolag, bilden ritade jag upp med hjälp av en OH-apparat, ja en del av er ungdomar vet kanske inte vad det är för något, hör av er så ska jag berätta. Och målade gjorde vår vän och målare Osmo en dag då han hade lite att göra :-)
 
I dag fick jag hem vår riktigt gamla fotpall, som i flera år varit på vippen att hamna på återvinningen, men på något vis har den alltid blivit kvar, när släpvagnen rullat iväg. För ett tag sedan kom jag på att duktiga Malin Eriksson skulle få klä om den, vilket hon nu gjort. Och jag blev supernöjd med resultatet. Nytt fräsch tyg och nya ben från Pretty Pegs.
Vilken tur att vi behöll den, trots allt.
 
I kväll fick jag vara barnvakt, och då passade jag på att läsa för Axel, gamla slitna barnböcker som jag fortfarande kan utantill. Sedan ville han utforska boken med fler sinnen, 
Efter lässtunden och lite lek på golvet fick han bada, det gillar han säkert tänkte jag. Och det gjorde han förstås. Så när föräldrarna kom hem hade han somnat, trött av alla aktiviteter på kvällskvisten med en överambitiös mormor.
Och hans mormor är nog också lite trött nu :-)
♥ Maria
 
 
 
 

Intressant om skolan

Att vara en del av sociala medier, som konsument och producent är givande, i alla fall för mig. Och eftersom en del av mina FB-vänner frikostigt delar med sig av sådant som de finner intressant på nätet så underlättar det för mig. 
 
Och nu delar jag med mig av veckans intressantaste bidrag (enlig mig) till er ♥
 
 
http://hannalar.blogspot.se/2014/01/larare-av-idag.html?m=1
 
http://www.webbstjarnan.se/blogg/malli-listar-sina-10-favoriter-i-arskurs-4-6/
 
http://www.dn.se/debatt/sa-kan-svenska-elevers-lasforstaelse-forbattras/
 
Och lunch åt vi, jag och några av mina kollegor på Bränna strand, där elever från en klass som snart ska på skolresa, stod för all matlagning och servering. Gott och trevligt!
 
♥ Maria
 
 
 
 

Äpplen

Jag är fruktoman, en del av det sociala arvet. Min mamma arbetade hela dagarna med frukt och grönsaker, så vi hade alltid massor av bär, frukt och grönsaker hemma då jag var barn. Och jag kunde inte undgå att lära mig en hel del om varför man ska frossa i äpplen och annat gott,
Och är det något mina egna barn fått frossa i  så är det frukt och grönt.
Äppelpaj med kanel och riven mandelmassa i, och toppad med en smulpaj.
 
Och varför skriver jag om äpplen i dag? Därför att jag glömde bort att köpa hem äpplen  :-(
 
Trist med alla gifter som odlarna använder. Tur att vi i dag kan köpa en hel del ekologiskt odlade frukter, så skönt! Har köpt apelsiner som är eko-odlade, och jag får för mig att de smakar mer. Sedan läste jag i en artikel att forskare kommit fram till att det är inbillning, att vi tycker att de smakar bättre. Jag tror inte att det är inbillning, sedan får forskarna säga vad de vill!
 
I kväll, medan jag stryker en massa kläder lyssnar jag på den här!
 
♥ Maria