Köket, så fint!

Vi har rätt lika smak, jag och min kusin Ingela. Jag bara älskar deras fina kök!
Skira gardiner i fönstret i en varm pudrig ton. Pelargonier, och en lampa som utstrålar femtiotal.
Marrakech kakel på väggen, ett kakel som jag är förälskad i just nu.
 Här bor min kusin Ingela, med sin man Ilka och några av barnen, som än så länge bor hemma. 
Jag trivs i stora rymliga kök. Och det här köket är stort. Ett sådant som vi sprang runt, runt i som barn, hos mormor och morfar. 
 
♥ Maria
 

Ett rum att trivas i

Ordning och reda, och en tanke bakom allt.
Här hittade jag några av mina favoriter. Klassiker sida vid sida med några från vår tid, där bladen brinner, typ.
Nostalgi, när jag hittar de här böckerna på fönsterbrädan. Böcker som jag gett åt Kajsa för många år sedan. Någon av dem har hon ärvt av Frida.
Och bland alla böcker, några av Kajsas fars skivor. Kajsa har köpt en ny skivspelare för att kunna spela de här gamla godingarna.
 
Lite inredningstips en fredag i slutet av oktober. 
 
♥ Maria

Kirunahelg

När tåget rullar in på station i Kiruna blir jag alltid så där varm i hjärtat. Förr, då pappa levde, stod han alltid där och väntade på oss. Barnen mina, alltid lika förvantansfulla och glada, rusade ut och i morfars famn. och när vi kom hem till mamma och pappa stod maten varm på spisen, och bordet var dukat. Inget är för evigt,  men det kan bli bra ändå.
Jag är glad över att Frida tycker det är lika roligt som mig, att ha en Kiruna helg då och då. I kväll då jag och Frida klev av tåget kom Anita med bilen och hämtade oss, lika glad som alltid.
Och i det fina gamla huset var bordet i matsalen dukat och på spisen puttrade en chiligryta. I kväll var bara Anita hemma, resten av familjen var hos min mamma.
Jag och Frida hade med oss lite gott till min bror och hans familj.
Och så ville vi genast se Kajsas nyrenoverade rum. Så mysigt, den finaste blåa nyansen på väggarna med massor av hyllor för alla Kajsas böcker. 
Och i köket, lite retrostuk på den här bulliga vattenkokaren och brödrosten, snyggt.  
 
Vi har hunnit avhandla lite av allt som hänt sedan sist vi sågs, och nu börjar det bli dags att sova. Anita ska upp och jobba i morgon, tidigt. Jag ska läsa i en massa timmar, och sedan ska vi trippa ner till stan, 5 minuter tar den promenaden om vi går långsamt. Äta lunch kanske, kanske shoppa något vem vet...
 
Sedan får vi se vad helgen har att bjuda på ;-)
 
♥ Maria