Bacillskräck

Just nu är jag väldigt försiktig när det gäller kontakten med förkylda vänner. Jag har ju planerat att springa tjejmilen på lördag, och då måste jag vara kry! Förra året sprang jag med förkylning i kroppen, så dumt! 
Våra goda vänner och grannar kom förbi på lördagkväll. Med sig hade de fyra immiga glas med mojjito.
Vilken entré, och så goda drinkar det var och så glada vi blev! 
Monika som tidigare alltid sprungit tjejmilen med mig, har valt bort det nu, trist. Men jag fortsätter, för att det är mitt sätt att motivera mig själv till att träna under sommaren ;-) Ett trevligt lopp att springa och en mysig hösthelg i Stockholm. Jag längtar :-)
Jag hade gjort en blåbärspaj och sedan blev det lite ost och kex. Gillar, gillar, gillar spontan besök :-) man tager vad man haver och det blir som det blir.
Fullmånen lyser och ger augustinatten ett dunkelt ljus.
De här sockarna har min bardomsvän Eva i Kiruna stickat åt Olivia, mitt yngsta barnbarn. Duktiga, fina Eva! Visst är de tjusiga!!!
Men snoriga barnbarn är svårt att hålla sig undan i från, hur ska jag fixa detta, denna vecka? Axel är förkyld just nu, så det blir lite extra svårt att hålla sig i från honom, att inte krama honom vill säga...
 
Alldeles snart ska jag på en föreläsning om arbetslag och samarbete här i Boden. Ibland bjuds det på något när man är på föreläsningar. I kväll blir det en frukt och något att dricka. Kvällen blir sen, så jag var tvungen att kvista in på Le Croissant och äta lite, lär inte vara hemma före 21.45 i kväll. Visste ni föresten att man kan jobba med sin dator i knät här på Le Croissant? Det har jag gjort tills alldeles nyss, då jag tog en paus och valde att göra en ny blogg :-) Nätet fungerar utmärkt, be om lösenordet i kassan bara. Jag sitter inte här för jämnan om någon skulle tro det, men i kväll var det perfekt då vi ändå ska på föreläsning i ett hus intill.
 
♥ Maria
 
 

Bra start

En otroligt bra start på ett läsår för eleverna och ett otroligt engagemang av pedagogerna!!!
Läger för mellanstadiet i Rågraven. En övernattning för varje årskurs och två dagars arbete med värdegrunden och i det samarbetsövningar på hög nivå.
Malin, lärare i år 6 peppar och ger instruktioner.
Anita, lärare i hemkunskap var glad att hon fick följa med, vilket också glädjer mig, att hon var glad ;-) Här är det ett stort Tangrampussel som ska läggas rätt.
-Snälla, fota mig!!!
-Okej, jag gör väl det då, för att du är så glad ;-)
-Fota oss också!
-Självklart, jag har ju med mig kameran så...
Malin en av skolans duktiga idrottslärare, som sovit här och varit i tjänst från tisdag morgon till fredag em. Superduper bra! Här instruerar hon eleverna i hur man använder ett Trangia kök.
Det här var en övning som kräver lugn och koncentration.
Att göra knopar, först måste vi vuxna veta hur man gör, för att sedan visa eleverna. Susanne och Ulrika lär varandra.
Och sedan instruerar de eleverna. Ulrika har också varit i tjänst typ hela veckan dygnet runt. Och de har fått extra hjälp ända fram till 21.00 någon kväll av några lika entusiastiska kollegor, vilket gjort lägret genomförbart och riktigt roligt för eleverna.Sedan får vi inte glömma alla föräldrar som varit engagerade. Föräldrar son deltagit och agerat i "spökvandringen" när mörkret sänkt sig över ängarna och vildvittrorna seglat fram i den  stjärnklara augustikvällen. Huvaligen så läskigt!
Men vad händer nu? Alla rusar in och kvar står jag och tittar på alla färggranna skor...
Okej, fikatime! Och det är föräldrar som bakat och levererat allt. 
Här är vackert, Luleälven flyter långsamt förbi ner mot Bottenviken. Ulrika hade valt att vara badvakt, vilket hon nästan ångrade, för det var grymt mycket knott. Men med myggmedel löste hon även den sysslan galant. Jag hade inte myggmedel, och blev biten överallt medan jag hälsade på. I fjol då jag var här och hälsade på var det inte en mygga eller ett endaste knott, märkligt hur det kan vara från år till år. Barnen som badade...verkade inte bli bitna alls...eller?
Ni ser ju, vilka underbara pedagoger det finns! Som trots egna barn ser värdet i det här och väljer att satsa tid och engagemang på något som våra eleverna på skolan mår så bra av och som gör att vi får en riktigt bra skolstart. 
 
Nu en lördag som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Massor som jag borde, något som jag vill mer än annat...men jag börjar med en tråkig sak och sedan tar jag och satsar tid på en lite roligare :-)
 
♥ Maria
 
 
 

Höst?

Varma dagar och svala dyngvåta nätter. Ett är säkert, vi firar födelsedagar i vår familj så fort det börjar dra i hop sig till höst. Frida i går.
Hennes lillebror och lillebror och lillebror tog över soffan och åt med god aptit av det som bjöds.
En smarrig smörgåstårta.
Tårta med jordgubbar och sedan chokladbollar. Det var precis vad jag behövde för att orka springa några km till, så jag orkar 1 mil om en vecka.
När man har små barn med på kalas blir det värsta bästa festen. Tjio och tjim och inget annat tills de små stupar av trötthet medan de vuxna kämpar för att få avsluta sina meningar, meningar som ibland tappas bort innan de avslutats. Varför, ja, för att de små kräver sin tid och gör allt för att de vuxna se att de också finns där på festen.
Jag som varit på iPadkurs under dagen var bara tvungen att introducera en av alla appar vi testat på kursen för mina barnbarn. Sedan testade teknikfreakbarnbarnen sina egna appar, så som det är när man går från nappar till appar. Och jag vill bara fortsätta testa alla appar jag fick nys om idag, så himla skoj med allt interaktivt. Men jag har ju ingen padda än, och den här på bilden var ju Axels.
 Soffan blev tom helt plötsligt, och gossarna drog i väg till den ena och det andra. En skulle hem och lägga sin dotter. En annan skulle träffa kompisar och den tredje...gick och la Axel så att hans storasyster fick fortsätta roa sina gäster som blev kvar. 
En underbar doft.
 Sist av alla gick jag och Monika hem. Och om en och en halv vecka firar vi nästa födelsedag, alltså är det höst nu!
 
♥ Maria