Åter på jobbet - med fjälluft i lungorna

Jag kan ju ibland välja när, var och hur jag jobbar. I dag skulle jag ha varit ledig, men valde att jobba istället, när jag nu ändå var hemma. Händer inget oförutsett så är jag ledig i morgon istället, eller jobbar bara lite...
 
På skolan var det fem fritidsbarn. Ungefär lika många på förskolan, alltså med andra ord väldigt lugnt. Jag fick träffa Ove som är proffs på skolans ventilation och med sig hade han Tomas som hade något med byggprojekt att göra. Intressant. Några av pedagogerna höll på att rensa, städa och packa inför den kommande ombyggnationen som enligt planerna ska komma igång om drygt en månad. Själv jobbade jag undan massor, för det var ingen som hade tid till att prata med mig. Det blev nästan tråkigt, jag gillar ju att ha galet mycket runt mig, eller lagom mycket...rättare sagt ;-)
 
Nu lite bilder från veckan som var;
Påskaftonen är en alldeles speciell dag för oss i Gränsen. Det händer något hela tiden, hela dagen och långt in på natten.
Vi valde att åka skidor över sjön till Katterjokk för att handla lite på Coop till kvällens middag. Där var det påskkärringar minsann! 
Vår bostadsrättsförening har en liten påskfest mitt på dagen.
Korv som grillas.
Slalomtävling, och vi är lite i underläge redan från början, inte en enda svensk banderoll eller flagga...
Alla barn tävlar av hjärtans lust.
Den norska hejaklacken var taggad till tusen.
Jag och min man hade inte tid att vänta för att se vem som vann, vi skulle ju gå på tur :-)
Vi valde att heja på våra gossar som vi stötte på i backen.
På skoterparkeringen hittade vi Madde och en liten Olivia som var trött och skulle få sova en stund medan hennes pappa åkte skidor i backarna. Här kan man köpa ett lift kort som båda föräldrarna delar på, eftersom de inte kan åka samtidigt, så bra!
På eftermiddagen kom Anita, min svägerska med massor av gott till kvällens middag, bland annat den här goda räktårtan.
Sedan började vi fixa och trixa för att alla skulle få plats till kvällens middag.
Oxfilé och helstekt lamm, var delar av varmrätten.
Till efterrätt, mina nya favorit, Citronsorbé med limoncello. 
Barnbarn som leker mitt i allt.
Den här bilden visar hur det är att bo på liten yta när man är en stor och bullrig familj. Den är ännu bättre om jag hade vågat visa allt, men det vågar jag inte ;-) Jag klippte bort lite...men som ni ser, min bror som precis kommer in och pratar med Axel, på TV - barnprogram som rullar. I köket står Anita och förbereder maten. De som jag klippt bort är den som kommer ut från bastun, nybadad och klär på sig mitt i allt.
Det här är stunder av mitt liv som jag älskar. Min stora familj, prat och skratt och massor av kärlek.
En tradition är fackeltåg ner för Branten. Och sedna massor av fyrverkerier. Någon gång efter midnatt är vi nog väldigt trötta, vi tävlar i musik, någon gör om reglerna i spelet, några är väldigt fyndiga och jag skrattar så jag får kramp. Dags att sova, eller?
Tidigt på morgonen är morfar ute med Axel. Axel har börjat hosta och är inte kry upptäcker vi.
Sedan sover han bort nästa hela dagen, och nästa dag och...
Eftersom han hostar så dant, så får han sova sittande ute i sin mors famn ett tag. Elin hälsar på och vi fikar ute. Färskt bröd kan man ju köpa alla veckans dagar överallt nu för tiden. Även här i Gränsen.
Lite av livet i fjällen.
 
På jobbet idag fick jag tips om att göra en bok av delar av min blogg. Varför inte, men när ska jag ha tid att fixa det?  En regnig dag eller en dag i snöstorm kanske...
 
♥ Maria

En underbar dag ❤️

Underbart är kort! För tonåringen vill hem i kväll, vi städar och packar. Allt för honom. 
Vi hade stannat en dag till, men ok, det kan vara bra att komma hem och göra lite hemma också och på fredag har jag jobb att göra innan vi ska på fest, nu är det Kalle som bjuder på födelsedagsfest . Det ser vi fram emot 😊
skidor, lite mys på altan och en kopp te, kan det bli bättre?!
Hittade den här av Denise Rudberg på bokrean.
Jag och min man är ett grymt team då det gäller att städa, jag tog köket, sovrummen och han valde resten. Han har skrubbat bastun med såpa och rotborste😜 det är superfint och rent överallt nu. Behövdes efter allt bastubadande under denna helg. Jag blev klar före honom och han bad mig sätta mig på altan med en bok, så han fick städa i fred 😘
Vi har hyresgäster som kommer om några dagar och då vill vi ju att det ska vara fräscht 😊
Lukas har haft ett lugnt och fridfullt påsklov så här långt, det behöver han som alltid snurrar runt i 180 km/h. 
Jag tror att jag också behövde det här dagarna, känner ett otroligt lugn efter någon dag här i den härliga friska fjälluften!

I min kamera har jag massor av bilder, som jag ska ta hand om när jag får bättre tillgång till nät. Allt bloggande de här dagarna har jag gjort via mobilen, med mobilbilder. Inte lika roligt men det funkar. 

Lukas berättar glatt om en holländsk kille han och Jocke träffat här och honom tog de upp till Nordalsbranten idag, han var visserligen van vid Alperna men tyckte Riksgränsen var ett grymt bra ställe. 
-Roligt att få prata engelska och berätta om norra Sverige för honom, han pluggar i Uppsala, säger Lukas nöjd av att ha fått vara social även här. 

Hej och tack för den här gången, Gränsen!

☀️Maria

Storm

Det är skönt med en storm då och då, bara man är rätt klädd och befinner sig på rätt ställe vill säga. Här i Gränsen är det vädret som styr livet. I går var det storm och liftarna var stängda, då åkte vår tonåring med bussen till Björkliden 09.15 på morgonen. Tyvärr var bara den lilla backen öppen där. Men det blev lite miljöombyte om inte annat för honom och bröderna Karlsson från byn som är här med sin far. Roligt för Lukas då Gustav nu åkt hem, han vill ju ha häftigare skidåkarkompisar än vad jag och hans far är, kan inte förstå varför 😉
Axel ville gå på kalas, och då fixade vi kalas för honom,  såklart! Kajsa och Anders kom förbi och kalasade med oss. Alla andra har åkt hem för att jobba.
Eftersom han fortfarande var febrig så fick han sova stora delar av dagen.
En stund sov han ute på altan i sin mors famn.
I morse följde vi dem till tåget, och lille Axel höll på att flyga i väg i de hårda vindarna...
så hans morfar höll honom hårt tills tåget kom 🚊
det var många som skulle till Björkliden och åka för där var alla liftar öppna idag. Lukas gjorde likadant, men hans far körde honom, Jocke och Jesper dit. De missade bussen denna morgon och tåget gick för sent tyckte dom. Är man här vill man ju också åka och det som är så bra är  att liftkorten  gäller både i Gränsen och Björkliden.
När alla var skjutsade än hit och än dit gick vi på tur min man och jag i stormen. Skönt tyckte jag 😜
Nu en promenad till affären för att införskaffa ingredienserna till kvällens middag. Sköna dagar, då de enda beslut man behöver ta är vad man ska äta till middag och var man ska åka skidor 😊
Ha en skön kväll, var ni än är!

(Det vajar massor av norska flaggor här så jag väljer vår flagga i dag som motvikt 😉)

🇸🇪 Maria