Semester hemma

Jag trivs med att vara hemma på sommaren, bästa hemmatiden på hela året. Privilegium att bo i hus med egen gård i dessa tider, och jag förstår att det är tusen gånger värre att sitta i en lägenhet en varm sommar då man ska forstätta hålla social distans. Vi har fått flera bokningar av vår fjälllägenhet de sista veckorna, vilket är skoj. Ett tecken på att många försöker hitta på roliga saker att göra i sin närmiljö, eller i alla fall i vårt land. Vi själva trivs ju fjällen på sommaren med, men en vecka där kan räcka för oss, och är ingen av oss där kan man likaså hyra ut åt vänner, och vänners vänner osv. 
 
I dag hade jag ett möte i Boden 08.00, och det tar max 30 minuter att köra, så strax efter 07.00 satte jag mig i min favoritfåtölj för att läste DN i lugn och ro, då jag får ett SMS,  "Väg 97 är avstängd p g a en olycka...".
Okej, vad gör jag då, jo jag tar färjan och den södra sidan av älven till mitt möte på vår Förvaltning.
Stressigt värre, för det tar ju några minuter att köra till färjan. Jag hann, och blev bara fem minuter sen till mötet, halleluja!
En skön morgon ändå, trots lite kyliga vindar. I bilen hade jag en tjock ylletröja, för nästa möte klockan 09.00 skulle ske utomhus. Det nya sättet att konferera på i denna virushärjade tid. 
Efter tusen möten och hundra besvarade mail blev det helg, även denna gång. Min man hade hämtat en "Helggourmet - påse" från Hemmagastronomin, vilket kändes som en bra start på den här helgen.
 
Fjällröding, så gott!
Färsk kokt potatis med sparris, rädisa och klickar av ett ört- och citronsmör. Sedan i ugnen ett tag.
 
Kall Chabils och sommarfräsch mat till.
Den här bilden fick jag i dag, på några av mina fina hjärtan. Gustav och hans familj har snart avverkat sin semestervecka i Gränsen. De har inte haft bästa vädret under veckan som gått. Men fjällräv som han är min son så har de varit ute på små äventyr varje dag trots storm och snö vissa dagar. I dag var det sol och vackert i alla fall och barnen verkar ju trivas 💖
 
Det blir nog en sommar i Svergie igen. Kanske här hemma, eller i vårt andra hem eller både här och där.
Och den sommaren kan bli hur fin som helst bara vi får vara friska. 
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: