Mitt i flyttstök

I helgen skulle jag städa järnet hos Frida i hennes lägenhet. Men möblerna måste flyttas innan jag sätter tänderna i den, och det har inte blivit riktigt så än. Massor att sortera, rensa och slänga först. Ett annat problem är att hon ska vara utflyttad den 1/6 och deras nya hus får de tillträde till först den 15/6. Alltså ett glapp på 15 dagar, och visst, jag har sagt att vi kan fösa ihop saker hos oss i 15 dagar, sådant får man stå ut med. Då blir det två flyttar,  en hit och sedan en till huset. Så vi får väl se hur vi löser allt. 
Under tiden har jag fått nöjet att hänga med Axel, medan hans mamma rensar, packar och så vidare. I många år har jag tagit med Axel på äventyr, och nu är det han som tar med mig på spännande event.
I går skulle han till sin pappa, så vi tog bilen till stallet där han hänger med sin bonusmamma och sin pappa ibland. Axel visade mig hela stallet, och alla hagar utanför. Sedan sökte vi reda på rätt box, och yes,  vi hittade både Angelika och hästen. 
Vi hälsade och klappade på Angelikas häst som heter Superstar. Jag lämnade Axel som skulle stanna kvar och rykta Superstar. På vägen hem stannade jag på Holms, som är ett anrikt kondis i vår stad. Köpte med mig lite gott och med en tanke. 
Jag var ensam hemma, och det är väl rätt skönt ändå ibland. Men kvällen var ljus så som våra kvällar är den här tiden på året. Så efter en enkel middag för mig själv tog jag cykeln och allt fika och trampade ner till Gustav och Madde. 
Efter fikat blev det lite LEGO med Olivia innan jag trampade hem igen. Jag hade tänkt ha en mysig lässtund innan natten, men trött som attans så det blev knappt så jag orkade se hela Let's dance innan jag somnade. 
Fika innan jag tar tag i denna dag.
Min man håller också på med flytt men på annat håll, han kommer hem i dag, efter att ha haft en "tömma hus dag" med sina kusiner och någon morbror som tömt en annan morbrors dödsbo. Inte roligt, men sådant måste också göras.  
Vi är rätt så rutinerade "flyttare" jag och min man trots att vi bott i samma hus så länge. Är det inte det ena så är det det andra så att säga, och vi bär och kånkar, städar och fixar än här och än där åt nära och kära. 
 
♥ Maria
 
 


Kommentera inlägget här: