Min handyman!

Så himla bra, att jag gifte mig med en händig man. I går har han fixat vår varmvattenberedare här i Gränsen. En anledning till att vi åkte upp hit i går.
Sedan fortsatte han med räcket, som var nästan en cm för kort, eller hur det nu var. Den tog han tillbaka till Luleå, fixade den och i dag har han monterat den. 
Älskar dörren, ett av mina bästa köp! Från Polardörren. 
Trappräcket, en billig investering. 350 kr fick jag ge för den. Okej, min man har fått fixa till den, men den arbetstiden räknar vi inte. 😘 
Det återstår en del att göra i detta trapphus, och jag hoppas att vi fixar det i sommar. Men hur tänker Folkhälsomyndigheten och vår regering som säger att det är max två timmars resor med bil som vi ska göra i sommar? Ja, när man bor söder om Umeå kanske, men här i Norrbotten tar det minst fyra timmar eller mer för att vi ska komma någonstans överhuvudtaget. Knepigt, när man tar alla beslut gemensamt för vårt avlånga land, där andra förutsättningar råder i norr .
Så här såg det ut den här morgonen då vi vaknade. 
Det finns en vackerhet i allt. Jag åt frukost, läste och bara njöt av lugnet. 
Under tiden min man fixade varmvattenberedaren tog jag en promenad medan snön föll och vinden ven. 
Handlat lite, för gott ska man äta i fjällen.
Det är inga problem att ta sig fram på skoter, mer än risken för laviner och sådant då. 
Det märks att våra norska grannar inte tar sig hit just nu. Ingen som skottat fram entrén.
Lavinfara alldeles vid våra hus.
Hem till oss är det skottat, så skönt. 
Jag skuttade upp för Marie Pigg också, för att få igång min kropp. Det är galet så mycket snö det finns och det är 15 maj.
Min man insåg då han bytt elpatron i beredaren att det här måste han lära sina barn, för en dag kommer inte han att fixa det längre och då blir det vare sig enkelt eller billigt för våra barn. Så snabbt skrev han till dem att det kommer att bli en utbildning här för dem. Han tänker lära dem hur man sköter en fastighet, och med det menas att man ska förutom att skotta fram allt, kunna fixa varmvattenberedaren och annat jox. Och jag vill gärna följa med då, och se hur den utbildning kommer att gå till 😜
 
Njut mina vänner av fredagskvällen!
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: