Långsamhetens lov

Det går verkligen långsammare, livet just nu. Är det bra eller dåligt?
Läser en bok som får mig att skratta och emellanåt hamna i reflektion kring det vi gör i vår svenska skola. Är allt av nöd tvunget, eller hade vi kunna göra saker annorlunda utan att eleverna skulle fara illa och få en sämre utbildning? Boken är en berättelse om den tid vi lever i där allt ska dokumenteras, där några få vårdnadshavare hotar oss med det ena och det andra om de inte få som de vill.
Märk väl, det flesta är kloka förstående föräldrar som till och med säger att de själva aldrig skulle fixa allt som vi löser på det ena eller andra sätte och alltid med elevens bästa för ögonen. Jag tror dock att det inte bara är av godo att allt går långsamt, ibland måste tempot vara högt, för att saker ska hända.
Man ska sitta skönt då man läser länge, och ta gärna ett gympapass en stund mellan sidorna i boken eller en lång promenad. Kroppen och hjärtat framför allt mår bra av det. Jag kör ett gympapass varannan dag ungefär i mitt vardagsrum. Ofta under ledning av någon hurtig instruktör på YouTube eller TV, så som "Träna med Sofia", på SVTplay. Gillar hennes 20 minuters pass, då tar jag två pass på en gång, om tiden finns. Annars hinner man alltid 20 minuter, finns inget att skylla på 😉
Saris tavla piggar upp den tröttaste. 
En kopp te, alltid en bra start på en lässtund. Har inte beställt boken än, som vi ska läsa till nästa bokklubbsträff. En att göra sak på lista...
Jag hittade ett gammalt pussel som Lukas fick när han var liten. Nu har Axel och jag börjat lägga det, men vi har inte hunnit bli klar än. Så någon eftermiddag till veckan får vi fortsätta. Axels morfar hämtar honom på Fritids några eftermiddagar i veckan, för att han ska få sluta lite tidigare.
En eftermiddag när jag kom hem var det fotboll på agendan. Det är tur att Morfar har någon som vill göra saker med honom på eftermiddagarna efter jobbet. 
Lånar en bild av Madde på lilla Olivia som har semester uppe i Riksgränsen. Så härliga backar det är, och massor med snö än. 
Jag velar mellan en helg där uppe snart, eller att använda tiden vi har till att få ordning på vår vindsvåning där kaos råder just nu. Renoveringen av klädkammaren drar ut på tiden, för just nu ska vinterdäck bytas till sommardäck på våra bilar. Alltid något annat som måste prioriteras. 
Men drömma kan man, och drömma ska man 😍
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: