Kyligt

Mitten av maj och solen strålar från en klarblå himmel, men det är kallt. 
Tidigt denna morgon, min lunchväska och jag. Trippar runt i sneakers hela dagarna p g a misstänkt hälsporre. Sedan mitt traskande i jakten på 10 000 steg per dag och ett antal löprundor har jag fått superont under en häl. Efter googlande och samtal med diverse proffs i min bekantskap på sådant har jag ställt diagnos helt själv. Ska nog ta kontakt med en sjukgymnast, men har inte haft tid riktigt för det. Är det åldern eller? Först ont i ett knä och nu under hälen...har aldrig haft sådana besvär tidigare. 
Tröstar mig med en ny klänning från Arket. Var ju så less på dem jag skuttat runt i hela vintern. Tyget är tillverkat av återvunna bomullstrasor. Låter bra, men det är inte helt säkert att det är miljövänligt. Återvinning är ändå en process som kan vara lika tärande på miljön som vid nytillverkning.
Jag kunde inte låta bli att knippsa några bilder ute på glasverandan när solstrålarna fick kristallerna att glittra i kapp. 
 
Dagens jobb startade på Espresso House, bästa stället just nu då vi behöver få koncentrera oss utan att bli avbrutna av diverse annat. På vår Förvaltning brukar vi arbeta i vanliga fall då vi behöver få vara lite i fred, men där får vi inte vara p g a att vi kan dra med oss en viss smitta dit. Att jobba i skolan med flera hundra elever och många vuxna är inte farligt när det gäller smittspridning, sägs det. För barn ska tydligen inte smitta andra så lätt, men ändå vill inte en del ha oss i sin närhet...konstiga tider.
Det är inte synd om oss, bara för det. Jag och Sara intog frukosten här, helt okej faktiskt. Efter någon timme här var vi klar och sedan åter på skolan så som vanligt resten av dagen. 
Stina hade glömt en sak hemma hos mig efter vårt firande av Bitte på lördagen, så hon kom förbi i går.
Vi drack te och fikade gott innan hon cyklade hem igen. 
 
När Stina cyklat i väg dök jag ner i soffan för att se ett program"Vem bor här", somnade visst rätt så omg, och  missade allt. Tyvärr sov jag inte hela natten, utan vaknade efter en timme och blev sedan vaken lite för länge innan det blev godnatt igen för mig. Så nu blir det SVT Play och gårdagens avsnitt på nytt. Kanske en kopp Earl Grey att värma sig med i väntan på varmare kvällar.
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: