Kramar till alla världens mammor!

Kramar till min mamma, till mig och till alla andra mammor på vår jord!
 
Visst är vi fantastiska!!!
En ros och en tårta av Frida och Axel! 
Sedan fick vi vänta så där en kvart innan Gustav dök upp med sin familj.
-Kommer de aldrig, undrade Axel en massa gånger under den kvarten, med två  tårtor på bordet som hägrade.
Olivia kom med rosor i håret och en vacker Orkidé i kassen.
Otto, Axel, Charlie och Douglas i väntan på morsdagsfikat.
 
Tårta, så mumsigt. När barnen fikat sa jag visst något om att man kan göra riktigt god nässelsoppa av de fina spröda nässlorna som nu kikar fram, vips hade de fyra äldsta barnen tagit på sig handskar och börjat skörda alla nässlor i den här delen av byn. August brydde sig inte om nässlor, han pysslade på med annat medan påsar fylldes med stickiga gröna nässlor. 
Solen sken och det var en helt underbart varm dag, denna sista maj. Vi har verkligen jobbat järnet den här helgen, jag och min man. Till och med i dag, fast det är morsdag och allt så  jobbade vi från tidigt på morgonen förutom någon timme mitt på dagen då barn och barnbarn dök upp. Krattat klart, städat upp ute efter vintern och någon gång under dagen har jag till och med hunnit måla en del.
Om vi inte hade fått besök i dag hade vi nog inte ens hunnit med att fika. När klockan närmade sig 20.00 knöt vi ihop den sista säcken med torra löv och prassligt gräs, suckade en djup suck och konstaterade vi var både hungriga, trötta och rätt som smutsiga.
 
Någon middag på morsdag blev det inte. Vi fixade några mackor och te, och just nu skulle nog jag kunna gå upp och lägga mig för natten, gäsp!
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: