Försommar

Nu är sommaren verkligen på G! Redan i morgon börjar temperaturen stiga, sägs det. Det tror vi på, eller hur! 
Trött, men det har varit en intensiv vecka så då är det väl ändå okej att somna efter middagen en fredagkväll? Jag väcktes dock av min man när han tyckte att jag blundat tillräckligt länge. Skönt ändå att jag somnade en stund, för nu kommer jag att orka njuta av den här ljusa försommarkvällen lite längre. Veckan som gick innehöll en del kvällsarbete hemma, så som krattning jajjamen! Målning, och goda vänner. 
Vi fick faktiskt spontanbesök av goda vänner en kväll. Det var inte i går, så att säga som någon bara dök upp så där trevligt och glatt. Jag höll på att måla vårt utebord då Mikael och Maria kom. 
Glada och goa som vanligt. Jag målade klart medan vi pratade på ute. Sedan höll vi avstånd som sig bör och drack kaffe och te inne. Livet kanske inte blir som förr på länge än, men vi kan ju faktiskt träffas om vi är friska, så länge vi inte är nära varandra tänker jag. 
Bruna, fast de inte varit i Spanien på länge, men har man fått order om att sitta hemma och jobba och har en stor balkong mot solen och havet så...😉
Älskar när solen värmer och strålar in i vårt kök en tidig vardagsmorgon medan jag äter frukost.
Bläddrat fram och tillbaka i den här av och till under veckan. För det var ju min tur att bjuda på fika den här fredagen.
Choklad kanske, choklad är min last. Men det blev inte choklad den här gången, det blev en morotskaka.
Jag har ju en väldigt het ugn, så jag tog ut den 5 minuter innan den rekomenderade tiden, och hade nog kunnat ta ut den ännu tidigare. Ska absolut baka den efter det här receptet fler gånger. 
Jag gjorde även en rabarberkaka. Köpte rabarber, min egen syns inte ens, måste nog köpa en ny planta. Idag var alla elever i både Boden och Luleå lediga, för att lärarna skulle få tid att sätta betyg och göra bedömningar. Axel ville inte vara på sitt Fritids då, och jag tyckte att det skulle vara trevligt med en assistent på jobbet.
Assistenten fick sova över hos sin mormor till att börja med. Men vilken bok ska man välja när ens mormor är så bestämd med att hon bara läser en bok? Elle, belle bi... klockan blev alldeles för mycket för en liten man, eftersom fredagsfikat skulle fixas först. Då läser man bara en bok. Vem som var tröttast på morgonen, mormor eller Axel är oklart. 
Färjan till jobbet.
Lunch i personalrummet. Den köpte vi med oss från ICA. Axel fick välja, och då blev det raggmunkar med baccon och lingonsylt för honom. Tove som jobbar på skolan kom med en låda full med byggbitar som gjorde Axels dag på den här skolan så mycket mer spännande än vad den annars hade blivit. Golvet på mitt kontor blev helt plötsligt en byggarbetsplats.
Han tänker i alla fall inte bli rektor, för det verkar vara så trist tyckte han, bara prata, prata och skriva på datorn hur kul är det? 
 
Kanske det inte ser ut att vara så roligt alla gånger, men det är ett otroligt meningsfullt arbete, jag lovar!
Helg nu, och jag bara längtar till att få stöka på ute i vår trädgård hela helgen, och kanske gratta någon gullig tjej som fyller år och ringa min mamma så klart på söndag, jag köper alltid något åt henne och nu får hon det när vi så småningom kan träffas. 
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: