Firat Bitte!

Mitt i vårt härj med klädkammaren, kom jag och Stina på att vi inte grattat Bitte än. Alltså hade Stina en liten lögn som hon presenterade för Bitte, för att göra allt lite mer spännande. Vi fick sedan revidera vår plan lite eftersom tiden gick och utifrån väder och vind.
Till 17.00 hade jag fixat allt. Dukat ute, trots lite kyla. Men med varma kläder är det inget problem.
Bubbel är lite flärd och ett måste när Bitte ska firas. Cavan jag köpte var helt i min smak. 
Så kom de, lite förvånade men glada över målet med deras cykeltur, förvånade eftersom det inte var vad Stina sagt från början. 
Min ByggareBob slet sig från klädkammaren, svidade om och firade med oss. Det var ju ändå lördagkväll, och då ska man inte stöka på med hammare och spik.
Vad är gott, somrigt och lätt att fixa en lördag med byggstök? Jag gjorde egna hamburgare, blir så goda, jag lovar. Adderade med baccon och kryddiga korvar. 
Stina hade med sig efterätten, bananer i folie med chokladbitar i, som fick ligga på grillen en stund. 
Efter någon timme frös någon, och vi fortsatte distansera oss så gott det går inomhus på glasverandan. Kenneth och Stina bjöd på KaffeKarlsson. 
Så roligt, med en kväll med vänner, har saknat detta mys. Jag tror vi uppskattar varandras sällskap än mer nu, i dessa tider då allt handlar om social distans.
Jag är inte svältfödd egentligen, när jag tänker efter. För är det någon som träffar folk så är det vi i skolan, vi är kring 40 stycken på min skola som vimlar runt i korridorer och personalrum varje vardag. 
Värre är det med min mamma och alla andra äldre, och övriga riskgrupper som får vara alldeles ensamma. När jag pratade med mamma på fredag hade hon inte träffat någon på sju veckor, sa hon. Ja, inte mer än de som är i affären då hon kommer dit och handlar, vilket hon i och för sig gör varje vardag. Mina barn ringer henne då och då och pratar bort lite tid, så hon får vara lite social.  Lukas hade pratat med henne en halvtimme i går, Joel hade henne på telefon för en vecka sedan då han bakade mommobröd hemma i Umeå och fick hennes tips och råd.
I Riksgränsen har Gustav fått skotta massor. En dörr , dörren till altan från trapphuset som inte något sett under våren finns nu i dagen. Madde har torkat igenom skåp och annat och rensat bort gamla torrvaror. Så skönt!
Fick den här bilden av Gustav, vår gemensamma grillplats i vår BRF - Solpiggen. Morten, en av våra norska grannar har sin egen plats i en liten koja helt under snön. Men Morten kan ju inte komma till Gränsen, eftersom den är stängd, så tja, då har nog någon annan ätit sin grillade korv där den här våren. 😉
 
Vi hjälps åt, med det ena och det andra,
så ska livet vara. 
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: