Onsdagskul

På jobbet är nästan allt som vanligt. Elever och lärare arbetar på som de brukar. Vi hoppas nog alla att skolorna inte ska stängas i detta läge som vi befinner oss i just nu i Norrbotten. Inte samma läge som i Stockholm i alla fall.
 
Vi har än så länge lärare i tjänst så att undervisningen fungerar. Visst, en del är sjuka så klart eftersom ingen törs komma till jobbet om man är snorig eller hostar. Andra vabbar med barn som är rätt pigga men hostar vilket gör att de inte får komma till förskolorna. Någon har feber, och då undrar alla - kan det vara Corona? Ingen som vet, eftersom inte sjuka testas längre. Men vardagen ska fungera och livet pågår trots allt. 
När jag kom till skolan i dag var det full aktivitet, så som det brukar vara. Karin skulle i väg på skidor med sina elever. Underbara vårdagar, trots de virus som härjar på i hela världen. 
Jag har väl inte missat att berätta hur engagerade och duktiga lärare det finns på min skola?! Madeleine har kört tidningsredaktion i ett par veckor med sina elever i år 4. 
Så klart går man "all in" med rätt outfit och skapar en redaktion i klassrummet. 
Resultat - motiverade elever som lär sig allt om journalistik, källkritik och skriver artiklar så att  tangenterna smattrar.  Underbart!
 
Själv traskade jag till Stina i går efter jobbet med en present i väskan. Hon har fyllt år och det ska man ju fira såklart. Min man skulle ha följt med, men precis innan vi skulle gå iväg visade det sig att vi hade fått stock i avloppet i vår diskbänk. Han är ju proffs på sådant så medan jag drack bubbel hos Stina rensade han avlopp. 
Stina bjöd på afternoon tea. 
Så gott!
Efter en timme dök min man upp, nöjd för att han fixat avloppet. Så bra att ha en rörmokare till man, även om han arbetar som lärare i dag så har han kvar sitt företag och fixar sådant hemma när det behövs. Stina bjöd på olika sorters te och vi sippade glatt på goda teer, mumsade på scones och funderade över livet just nu. 
 
Det kommer nya direktiv varje dag, och vi tar det som de kommer. Jag börjar fundera på vår kommande resa om någon vecka till fjällen, planerar lite och tänker i det samma att jag  kan behöva ha en reservplan, om jag skulle bli sjuk...eller om vi får samma restriktioner som i Italien - husarrest.
 
Ingen som vet...
 
 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: