En fin lördag

Vi har känt Florian och Ann-Catrine sedan vi var tjugo år. Under åren har vi träffats mer eller mindre ofta beroende på hur livet sett ut i övrigt. När barnen våra började idrotta, så blev ju helgerna fullbokade av träningar och matcher. Nu har vi inte sådant som tar vår tid, ändå har det gått något år sedan vi träffades sist. Men i går var vi bjudna på middag hemma hos dem i Piteå. En nätt liten resa på ca 6 mil. 
De bor vackert vid en havsvik strax utanför Piteå. Huset är gammalt och renoverat av dem själva under åren de bott här. De var till och med yngre än vad vi var då de köpte sitt hus.
Min man fick köra den här kvällen, ett beslut vi tog innan vi gav oss i väg. 
Jag tog en av mina favoritklänningar från HOPE. Knästrumpor över de grå stumbyxorna, vill inte frysa.
Florian höll på med varmrätten.
Ann-Catrine hittade sin Bumlinglampa i en antikaffär i Skåne en sommar då de var där på genomresa.
Jag fick en fräsch drink i min hand.
Vi bjöds på väldigt god vegansk mat. Familjen är inte längre vegetarianer utan numera veganer. Vårrullarna var grymt goda.
Varmrätten, en gryta på pumpa och annat gott. 
Ann-Catrine, en genomklok kvinna med ett stort engagemang för moder jord. En anledning till att de valt att bli veganer. Vi hade så himla mycket att berätta för varandra eftersom det var så länge sedan vi träffades. De har fått barnbarn precis som vi, och livet berikas när familjerna blir större.
Vi spelade ett sällskapspel som var skoj innan vi åkte hem. Jag minns inte vad det hette, men man la upp bilder och spelade i par, en sa ett ord, och den andra skulle gissa vilken bild som syftades på. Jag och Ann-Catrine var i par och vi vann, inte. En supefin kväll och innan vi åkte hem bokade vi in en middag hemma hos oss framöver. 
 
♥ Maria
 

Kommentera inlägget här: