Corona

Jag tänkte inte skriva om sjukdomar mer, för nu har jag nämnt i varenda inlägg hur trött och orkeslös jag är. Det kan bli rätt så enahanda om man fastnar i något. Men i går fick vi ett tydligt besked av vår arbetsgivare, att vi inte får göra några som helst resor utanför Norrbotten i tjänsten. Synd, tänkte jag direkt, eftersom jag skulle ha åkt till Göteborg till veckan på Nordisk skolledarkongress. En kongress som äger rum vartannat år. Riktigt bra kongress med de bästa föreläsarna när det gäller skolfrågor. 
 
I dag fick vi veta att de ställer in kongressen, och eventuellt flyttar fram den till hösten. Ok, i dessa tider ändå. På något vis, kan jag tycka att det är rätt så spännande just nu, att inte riktigt veta från dag till dag vilka direktiv vi får, och hur viruset tar sig fram genom vårt avlånga land. Jag vill absolut inte bli sjuk, men jag går inte omkring och oroar mig. Oro kan jag däremot känna för min mamma och andra släktingar som är över 80 år, och för dem som har dåligt imunförsvar p g a av olika orsaker. 
Min gamla klasskamrat Ewa ville ha en bild på mitt nyfrisserade hår, här kommer en, men det är två dagar efter att jag var hos frissan. Så mina lockar är inte lockiga idag så som de var på måndag. Jag minns att Ewa hade de finaste hår man kan tänka sig, fullt med naturliga lockar, sådana jag hade önskat mig då när jag var 16 år och inte hade den minsta lilla lock i mitt hår.  
Här ett foto på Ewa och min svägerska Anita för något år sedan. Ewa i sina fina lockar. Båda två är de mesta empatiska och ödmjukaste kvinnor jag känner. 💕
En superdålig bild, men det är jag en gång för länge sedan. Så som jag såg ut som barn. Inte mycket till lockar där inte.
18 år och i Paris och jag hade fixat lockar på konstlad väg. Det är nog 30 år sedan jag hade sådana lockar sist. Min frissa sa att det är inne med permanentat hår igen. Kanske inte så miljövänligt tänker jag idag.
Tapeten i vår hall har jag fått en del frågor om. Den heter African tree och är från Cole & son om jag minns rätt. Det är väl minst tio år sedan vi satte upp den. Trots det är jag inte ett dugg less, inte än.
Nu ska jag koka mig lite te, och se på något trevligt program en stund innan jag somnar. Snart är det helg igen och vi har fått en trevlig inbjudan till vänner vi inte träffat på flera år. Oj, så jag ser fram emot det!
 
♥ Maria
 
 
Lisa:

Det är mycket om Corona nu. Jag skriver en del själv om det. Folk är oroliga och jag hoppas det gör att dom är mer försiktiga.
Jag har också alltid haft spikrakt hår och tunt. Det har bara hängt rakt ned. Försökt permanenta det några gånger men det blir bara risigt. Nu har jag väldigt kort hår med slingor i för att det ska bli mer stadga i håret. Tycker dock att du var fin även utan lockar. kram <3

Svar: Tack snälla! Färg i håret har jag också, och det blir lite lättare att hantera med färg tycker jag. Jag var inte orolig till en början för Corona, men just nu vet jag inte hur man ska tänka. För en läkare sa nyss att nästan alla kommer att drabbas av det, och att det är bra för då blir många immun mot det. Att det kan vara över till hösten, men troligtvis inte, att det kan bli färre som smittas under sommaren, men till hösten kan det bli fler igen. Trista tider.
Moi

Kommentera inlägget här: