Vilken dag, tjoho!

Vissa jobbdagar är mer flashiga än andra. Det finns så klart dagar som är allt annat än flashiga, men de dagarna bär vi inte med oss, det bara är så livet är emellanåt.
Hit var vi bjudna, till en helt underbar plats vid Råneälven. Victoria på förskolan är från den här byn - Gunnarsbyn och har en fin stuga här. Hon bjöd hit oss på förskolans stägningsdag då vi utvärderar och planerar verksamheten. Underlaget analyseras för det systematiska kvalitetsarbetet. Bättre jobbmåndag kan man väl inte få?!
Måndagen efter midsommarhelgen. Termometern visade på 22° redan 07.00 hemma hos mig, så en varm dag var att vänta. Ibland vet man inte om det rent av är sommarens varmaste, eftersom vi bor där vi bor. Alltså gör vi vårt bästa för att ta vara på de dagar som kommer, även om vi jobbar.
Victoria fixade fram fika åt oss, vilket var såå gott efter bilresan hit. Jag körde först till Heden, plockade upp Sara och sedan slingrade vi oss hit med Sara tryggt bredvid mig som kartläsare - google mapsare.
 Vi satt ute hela förmiddagen under parasoll och jobbade oss framåt. Innan lunchen var badtunnan varm. Men först ett skönt dopp i älven.
Jag gillar att bada i hav och älvar. Vattnet är lite friskare och kanske renare, känns det som i alla fall än i sjöar.
Ljuvligt!
Njuter en stund i det 38° varma såpvattnet. Kändes riktigt skönt för både huden och själen. 
 
Det blev tid för lunch på Sörby turism.
 
Nickan som börjar hos oss i augusti dök upp och vi fick sitta en stund inomhus och presenteras oss för varandra och för att få lite svalka. Nu var det 31° ute, så till en början var det skönt att kliva in här. 
Lunchmaten, så fräsch och god!
Här inne i Vicktorias kök satt vi, jag och Sara  sedan efter lunch och jobbade oss framåt. Svalt och skönt.
Ute jobbade pedagogerna vidare med sin analys av utvärderingen och annat smått och gott.
När jag sent om sider landade hemma, hamnade jag ute på altan i soffan. Varmt fast solen till sist gömde sig bakom moln som plötsligt torna upp i norr.
 
Vilken dag!
 
Tack för att vi fick komma till ditt smultronställe Victoria!
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: