Skolavslutning 2020

Den här skolavslutningen kommer att gå till historien, eller så är det början på en ny tid, vem vet?
Med restriktioner om att alla avslutningar skulle ske i klassrum, så valde vi att vara lydiga och ha en sådan för varje klass på skolan. Lustigt egentligen, eftersom barnen är ute på skolgården då de har rast tillsammans flera klasser samtidigt. 
Vi har haft skolavslutningar ute i regn och kyla, men den här avslutningen 2020 då strålade solen hela natten så som den gör här uppe hos oss den här tiden på året och hela dagen därpå. Flaggan var hissad, gissar att det kan vara Karin som hissat den. Det gjorde hon i fjol i alla fall. 
En ros till varje sexa som lämna oss nu. Tårta och tårar när man lämnar något tryggt och känt för att  börja på något nytt och lite okänt i augusti.
Jill, Mona och Tove som lotsat dem genom det här läsåret med bravur.
Likaså Ann, de har tillsammans coachat dessa elever i tre år och gjort dem så redo de bara kunnat för livet, och för  resten av grundskoleåren.  Till hösten startar några av dem upp med år fyra, så som det oftast ser ut i vår skolvärld. 
En av sidorna i de häfte alla sexor fick med sig, men några nedslag i vad klassen pysslat med under de här åren hos oss.
Jag höll tal så som jag brukar, men i år var det för en liten skara.  Talet i år, lite om betygen de kommer att få och livet i stort, med en peppande ton om att aldrig ge upp de drömmar man har även om det kan vara massor av arbete som krävs för att nå dit. 
När eleverna åkt hem, fått fika eller glass, och  kramat sina fröknar i glömskan om den tid vi lever i blev det smörgåstårta i personalrummet för alla. 
Vi är drygt 40 personer som jobbar på skolan, så jag fick bara med mig några på bild den här dagen, fast alla var så fina. Fina för att vi firar hur bra vi jobbat oss igenom läsåret som var. 
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: