Sista skolveckan...

Jag har kört på med fullt ös sedan jag kom hem från Sollentuna. Men jag lovade berätta om min fredag i Stockholm och den var så där drömmig som en del dagar kan vara. Jag var lite scary över att ta mig in till city i dessa tider. Men som vanligt gjorde jag en "risk och konsekvens analys", verkar kanske lite överpretantiöst för en del av er som bor mitt i city. Men med tanke på konsekvenserna om man blir smittad av C, så vill jag helst slippa det. Samtidigt får man ju krasst vara lika rädd för att åka till Kiruna, läste precis att Kiruna har lika många, och kanske lite fler smittade och döda om man räknar om utifrån folkmängden där och i Stockholm.  
Nåja, jag bestämde träff med Birgitta, min vän sedan många, många år tillbaka. Sedan några år tillbaka bor hon och Hans på Östermalm och har världens finaste lya där. Vi valde NK till vår lunchdate, och där fick vi tid att uppdatera varandra på vad som hänt sedan sist vi träffades. Här är det ju en väldigt rusch i vanliga fall, men inte nu. Känns märkligt faktiskt, att det är så få människor i farten ändå i vår huvudstad och samtidigt väldigt bra utifrån att vi alla vill få stopp på smittan.
Räksmörgås och ett glas Cava till lunch, lyx om något en fredag mitt på dagen.
Jag hoppas att de kör upp till Luleå i sommar så vi får träffas här också.
 
På NK var det rätt så lugnt, köpte en superfin pyjamas åt mig själv, som jag faktiskt fick prova där, lite te och chokladpraliner fick också följa med. Men så kikade jag in på Åhléns, och vände. Där var det hur mycket människor som helst. Många ungdomar som inte hade det minsta lilla avstånd till någon. Trippade in på Arket, skulle prova en klänning, men njet. Det fick man inte. "Du har 100 dagar öppet köp",  sa kassörskan. Länge, men vem vet när jag kommer hit nästa gång. Gick lite besviken därifrån med två tischor som jag vet passar utan att prova. Strosade in och ut på affärer med nästan ingen kund mer än mig.
Tog sedan pendeln tillbaka till Sollentuna, bytte om för AW hos Micke och Maria. Åkte in igen med Lukas som sällskap. Vilket ös...
Efter den mysiga stunden hos Micke och Maria fick vi traska fort till "Den gamle och havet", för att inte mista vårt bord. En trevlig restaurang med god mat till rimliga priser. Jag var här i januari med mina rektorskollegor. 
Det blommar överallt i den här staden just nu. 
Det hade börjat regna, tur jag hade med mig min regnjacka. 
Pasta med skaldjur, mums!
Allt var bara bäst den här dagen och kvällen. 
Innan natten tog vi pendeln tillbaka till S-tuna. Det går bussar från pendeln till Lukas boende. Men min goa son tyckte att vi skulle traska i regnet som tilltagit, det går snabbt sa han hurtigt. 
Trevliga gator med tjugotalshus.
 
-Vi tar den här vägen, den är finare sa han lika hurtigt efter ett tag och jag tvekade lite. Det var en stig som gick in i ett mindre skogsparti och ut mot en sjö. Okej, lite äventyr är alltid skoj. 😜 Precis då hoppade ett vettskrämt rådjur ut framför oss och försvann lika fort. 
 
Det var plötsligt dubbelt så stora hus, med strandtomter så klart. Skoj, jag gillar att spana på hus när jag har tid. Lite kuriosa, Norrbottens landshövding bor granne med Lukas i Sollentuna, då han inte bor i Luleå och residenset här förstås. 
 
Lite blöta av regnet ändå och trötta av dagen som varit kom vi hem och somnade bums. Sådana dagar som den här, är fina dagar i Stockholm även om det regnar. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: