Midsommar 2020

Efter dagar av sol kom regnet, så välbehövligt. Luften blev fräsch och sval och när natten kom kröp dimman in över ängarna. Mörkare än så här blir det inte hos oss mitt i natten i midsommartid. Allt stök på vår bastualtan är saker som fortfarande inte kommit fram till ägaren som är mitt i en flytt. 
Min man har använt några morgontimmar till att skrubba ren vår vedeldade utebastu. En tradition är att bada bastu på midsommarafton, men då ska bastun vara skrubbad och fin. 
En svag doft av fräsch såpa i den varma bastun. 
Det är hett, men bara lagom hett. Andas långsamt medan heta ångor värmer min själ. Ett lugn sprider sig i min kropp, ändå ut i fingerspetsarna. Bastu är en lisa för själen. Har aldrig förstått dem som anväder sin bastu som förråd. Viktigt är i alla fall att jag, alltså jag får bestämma hur ofta och hur mycket vatten som ska kastas. Min man kastar helt enkelt tokmycket vatten på stenarna vilket gör att man kokar här inne, om man inte styr upp honom lite. .
 
Jag passar på att fixa mina fötter, filar och har mig. Lägger en ansiktsmask och hårinpackning, vilket känns som bästa hemmalyxen. 
Att duscha ute, det sommar för mig. Fågelsång och varma vindar, jag tvättar håret och gnider in hårinpackningen som känns så välgörnade för mitt hår. 
En skön början på den här helgen!
 
Jag hoppas att ni alla får en fin midsommarhelg!
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: