Innan lärarna tar lov

Så mycket vi har att göra på en skola även om eleverna fått sommarlov. Av olika orsaker ska vissa lärare byta klassrum, och det är ett jobb som heter duga. Det rensas, packas, bärs. Någon bärhjälp är inte att räkna med i dessa tider då samma syssla sker på så många skolor samtidigt. Jag ser hur de viner förbi i korridorerna med tunga lådor på tunna armar. Varma och trötta, och speciellt i år då vi haft en underbar värme de sista dagarna, men också för att ventilationsagregatet lagt av. En del var trasig och är beställd, men har inte kommit än. Så utan ventilation i 30 dagar försmäktar vi på denna skola...
En kväll bestämde vi oss för att en middag för alla, var vad vi behövde. En liten sommarklapp på axeln för allt arbete som gjorts under läsåret och för att vi i skolan fått rodda runt i denna pandemiska tid på Sveriges största arbetsplats och gjort det med bravur!
När förskolebarnen hämtats och fritidsbarrnen fått cykla hem dök till sist de sista upp, lite små stressade med ack så glada. 
Våra ungdomar, som vi inte hade klarat oss utan dök upp, på miljövänliga fordon. 
 
Nästan alla på plats. 
Någon slet sig från sin semester och kom loss, kanske den första semestern i livet. 
Karianne i sina fina Dr Martens, hon har Norra Europas största samling Dr Martens. En i varje färg att matcha till finaste klänningarna. Jenny i Stan Smith, snygga och klassiker de med. 
Kvällen var varm, prat och skratt ljöd över nejden. 
En sommartallrik med delikatesser från närområdet. 
Kicki, skolans snygga, roliga  "Grand old lady" höll ett fint tal för mig. Kicki håller oss insatta i hur man skyddar sig bäst från farliga virusar i dessa farliga tider.  
Dukat bord á la 2020!
(ja, jag vet accenten är åt fel håll, ska vara en grav accent, vet inte hur jag ska få till en sådan 😩)
Handsprit överallt, och vi spritar våra händer. 
En kväll att minnas när vintern rasar som mest och bäst. 
Tack för de fina blommorna som glädjer mig nu i midsommar!
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: