En cykeltur

Jag vaknar för tidigt, förstår inte varför. Lukas sov fortfarande så jag tassade tyst upp och började svara på mail. 
Det var lite mulet, och kanske lite svalare än i går. Jag fixade frukost åt oss, och lagom till det vaknade Lukas som sedan skulle i väg och jobba. 
Jag planerade min dag, bestämde mig för att köra ett till städrace och ta ugnen bland annat för att sedan göra något skoj. Efter att ha gnuggat och gnuggat var jag både solkig och trött. Jag valde den miljövänliga varianten, såpa som man gnider in ugnen med, värmer till 100° och låter den sedan bli sval. Tvättar sedan rent med varmt vatten. Det fungerar i alla fall. 
Jag gillar verkligen att glida fram på cykel, upptäcka nytt, stanna upp en minut, fota något min blick fångat och väckt nyfikenhet för.  Efter att jag gnuggat ren ugnen som var gräslig, fixade jag till mig lite, bytte mina städshorts och solkiga t-shirt till en fräschare outfit. Lånade cykel av Lukas hyresvärd och fick med mig en karta i cykelkorgen. 
Jag valde den långa vägen till Sollentuna centrum. Den genom Järvafältet. 
Stannade en stund hos kossorna. Pratade lite med den här som verkar ha ett nummer som namn. Minns alla somrar jag följde mormor eller farmor till kohagen sena eftermiddagar för att fösa hem alla kor då det var dags för mjölkning. Flugor som surrade och kosvansar som svängde fram och tillbaka medan vi gick bakom sista kossan upp för vägen in till ladugården. 
Här är det i alla fall sommar. 
 Järvafältet
När jag passerade Häggvik, kunde jag inte motstå frestelsen att slinka in på skolan där Lukas jobbar. Pratade lite med några av hans arbetskamrater och honom innan jag cyklade vidare mot centrum.
Hittade en affär med massor av goda ostar. Champagne Cheddar, grymt god!
Köpte med mig lite gott.
Köpte några bitar sushi, spritade händerna och åt. Tittade på folk, intressant nöje som inte kostar något bara man gör det med stil. För inge vill bli uttittad.
Köpte present till svärdottern Lovisa i Umeå som också hunnit fylla år sedan vi sist träffades. 
Vände tillbaka och studerade alla fina gamla hus längs vägen. Vid några infarter vajjade gula och blå ballonger och banderoller som talade om att det fanns en student i huset. Här är det det skolavslutning i morgon. Är det bara vi i Boden och Luleå som har en vecka kvar till skolavslutningen?
 
Här någonstans upptäckte jag att jag inte visste åt vilket håll jag skulle. Studerade kartan jag hade med mig, och valde till sist att fråga en ung man med barnvagn om det snabbaste vägen till Viby och Lukas boende. 
Vips var jag framme, för när jag blev vilse i pannkakan var jag rätt nära målet. 
När Lukas kom hem fick han börja flyttstäda han med. Någon måtta får det vara med curlandet. 
I morgon är det inte mycket jag kan göra medan Lukas är på jobbet. Så kanske jag vågar mig in till stan, vi får se om jag tar pendeln, för det var rätt så lite folk då jag kom från Arlanda och det är ju samma tåg som går till T-centralen.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: