Älskar filosofi...

Lördagkväll, jag tog min korg med presenterna och traskade i väg till Monika, som bor i ett 1700-tals hus ett stenkast från oss.
 Nerför backen...
Knippsade en bild på deras fina berså med helt unika möbler som följde med huset vid köpet. 
Proseco, rekomenderar just denna. 
Somrigt och med en fruktig smak. 
Vi hamnade i existentiella frågor om livet och människors varande. Kan det vara så, att det vi nu går igenom är början på vår tids undergång? För alla högkulturer har ju till slut fallit, på grund av något, och så som allt ter sig nu väcks den tanken hos mig och det var på den nivån vi befann oss en del av kvällen. Sedan släppte vi den tråden och hamnade i det som får livet att glittra.  Det har fixat till ett rum hemma sedan sist vi träffades. Innan Monika och Osmo flyttade in bodde en gammal man och kvinna här.  Jag var in här några gånger då för mer än 20 år sedan, och minns fortfarande hur det såg ut då,  och då var det här rummer ett kontor för överstelöjtnant Burman. 
Så rofyllt och fint, väggfärgen skapar harmoni i rummet. 
Den gamla skivspelaren för stenkakor är ju helt fantastisk, nu med ett litet barskåp.
En LP-spelare, en sådan vill jag köpa mig när jag får till vårt allrum på övre plan i vårt hus. Nu har vi ingenstans att ha en, så som det ser ut hos oss just nu. Men jag har i alla fall några gamla LP skivor kvar från min tonår.  
Trappan var också nymålad och fin.
 
Så himla mysig den här dagen och kvällen ändå blev!
 
♥ Maria


Sandra (sandifighter):

Oh så mysigt det ser ut, huset ser fantastiskt ut. Jag gillar också filosofiska frågor. Jag tror absolut inte det är jordens undergång. Däremot att vi är på väg in i något nytt. Där datorer och teknik kommer ha en betydande roll mer och mer. Jag tror också att detta är ett tecken på att se jordens resurser på ett annat sätt och att vi nu får en chans att ta hand om vår jord om vi verkligen gör ett försök.

Svar: Jag hoppas du har rätt, att det inte är så illa med vår värld. Det jag egentligen funderade över var om vår högkultur är på väg ner, inte en undergång men att välfärden kanske är ett minne blott om några år, om de vill sig illa. Kanske det kan vara början till ettnytt sätt att leva på för oss alla, vem vet...
Moi

Kommentera inlägget här: