Sommarregn

Några dagar med regn och kyla, bra för allt som ska växa.
I går kväll, regn så klart. Så rätt så sent kom Lukas på att han skulle värma bastun. Ett bra påhitt en kylig kväll i juli. 
Jag fick bada först, vilket jag är rätt nöjd med, för då kan jag kasta precis så mycket vatten på de heta stenarna som passar mig. 
Skönt, och ännu skönare att duscha ute i regnet. Efter den ritualen sov jag en törnrosnatt och vaknade piggare än på länge. 
 
En energitjuv om något är högar med skräp som ska till en återvinningsstation, men inte kommer dit. Vi har ett sådant problem hemma hos oss. Under många år har vi försökt hitta en rutin, men de rutiner vi hittar tenderar att falla. I dag såg det rätt så hoppfullt ut till en början, vädret för målning av fönster, 
Frukost, och jag planerar dagen. Gårkvällens bastu och nattens sömn gav mig extra mycket energi. 💪
-Lukas du får klippa gräset, och jag åker iväg till ÅC med allt skräp. I, du kan ju fortsätta med dina fönster...
Njet, det gick inte så bra med det. Lukas skulle iväg med Philip på roligheter hela dagen och kvällen och natten, oj oj oj. Måla fönster, tja vi hade knappt ätit så började regndroppar falla, lite och så mer och mer. Kvar var ÅC, och min man såg lite skeptisk ut och sa att det regnar. 
 
-Ja, det regnar, men vad gör det, vi har ju regnkläder vettja!
 
Så vi packade bilen, åkte iväg och sorterade allt i rätt conteiner så som man ska. Hem, hämta mer och tillbaka. Ja, ni hör hur mycket vi hade att lämna till återvinning. Sedan alla pantflaskor och burkar. Hur som haver var det snabbt gjort, och nu sitter vi här hemma och funderar på vad vi ska göra av dagen som återstår. Hänga upp en lampa kanske...vi får se.
I går lagade vi en supergod middag, marinerade laxspett med ris. Har man stora räkor är det gott att trä på spetten. Nu hade vi inte det hemma så det fick bli lax allena.
Den här marinaden är grymt god!
Recept:
2 tsk fänkol (mortlas)
4 tsk korinaderfrön eller mald krydda
4 msk olja
saft av två lime
2 msk soja+ 2 msk fisksås
4 msk thaichilisås
3 finhackade vitlöksklyftor
4 finhackade salladslökar
2/3 tsk salt
 
Låt fisktärningarna ligga i marinaden en timme minst
Grilla snabbt på utegrillen och servera med sallad och ris
Nu får vi se, vad resten av dagen har att bjuda på, min man tycker att jag ska ta det lugnt, och inte göra något mer i dag...vi får väl se.
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: