Marie Pigg

Så förunderligt livet ändå är, när våra äldsta barn var små hade vi husvagn med oss hit någon gång då och då på våren, och även hösten. Jag minns att efter en dag på skidor var det inte så kul att trängas i husvagnen flera timmar till innan barnen skulle sova. Alltså hittade vi på en massa utomhus, som att knata iväg med stjärtlappar till Marie Pigg, alldels ovanför Campingen. Här åkte vi ner och plumsade upp om och om igen, och när de små benen var helt slut var det dags för middag och sedan ett nytt mission, att traska upp till hotellet för bad och plask  i poolen där. Sedan kan jag lova att mina då tre små barn somnade sött. 
 I går var det min man som behövde få slut på energi, så efter att han lagt alla klinkerplattor som inte behöver kapas gav han sig och vi drog iväg på en kort tur upp på Marie Pigg. Vädret, strålande!
Någon var ute med båt på Vassijaure. Det är betydligt fler som rör sig här i år i juli än det var i fjol då vi var här. Kan det bero på Corona, att vi svenskar är i fjällen i år,  för det är inte en norrman här av förklarliga skäl. Däremot var det både fransmän och finnar på affären i går, det får väl resa in till oss antar jag. 
Friska vindar, som är gott i juli. Då slipper man besvärliga mygg. 
Hjortronkart. Ett tag till med sol så blir det gudomligt goda bär att plocka.
I sänkorna där snön legat kvar länge, där blommar hjortronen nu, så det lär dröja innan de blir bär av dem, om de alls hinner innan snön lägger sig igen. 
Uppe på toppen är utsikten vidunderlig.
Vänder mig mot Norge och Tullen där. Ser långtradare på rad och en norsk polisbil som blockerar vägen in i Norge. Älskar vyn med alla norska hytter i bakgrunden som sticker upp som svampar ur jorden. 
 
Vår vy. Sinnesro om något. 
 
Ett glas kallt vitt vin, sedan bastu och middag.
Min nya bok, har läst allt av Caitlin Moran. Även den här roar mig och jag undrar hur mina barn ser på mig utifrån bokens protagonist som förfasas över sin far som i medelåldern hamnar i någon form av tonårstrots, börjar röka hasch och gå på samma konserter som sina barn. Jag lovar, jag röker inte något, och kommer att kan hända...lyssna på samma musik som mina barn, men det gör väl ändå inget?!
"Dagen i dag är en märklig dag - den är din.
Gårdagen föll ur dina händer och kan inte få mer innehåll än du redan givit den.
Morgondagen vet du inget om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det...".

Indisk dikt. 

 

Då för så där 25 år sedan visste vi inte att vi en massa år senare skulle ha en lägenhet här i backen. Här på Marie Pigg där vi traskade upp och åkte ner på rumpan. Om och om igen. Livet 

 

♥ Maria

Kommentera inlägget här: