Måndag, var det visst...

Har inte riktigt koll på vilken dag det är, vilket är skönt. Då är det semester på riktigt. 
Två stjälkar från en av mina buketter, fick hamna här. 
Lite sinnlig njutning, en måndag. Jag har en ny rutin, träning i minst 20 minuter, innan jag äter något. Frukost, som då tenderar bli senare än vanligt och så ska det få vara när det är sommar. Saknar mina löprundor på morgonen, men träna utan spring och hopp kan jag i alla fall.
 
Stina plockade upp mig för en tur till Piteå, vår grannstad. Vi strosade runt, hittade lite smått och gott, innan vi blev hungriga. 
Hungriga traskade vi till Pensionatet för lunch. Regn och åter regn. 
Vi satt inne och delade på en pizza med tryffelsalami och trattkantareller på, mycket god. 
 
Här köpte jag ett nytt doftljus, fast Stina var skeptisk till både ljuset och dofter i allmänhet. Kanske inte så hälsosamt? Nåja, jag gillar deras ekologiska ljus från Hing. Vi bestämde oss för fika på något annat ställe bara för att.
-Titta inte på fikat, sa Stina. 
-Varför inte, sa jag och tittade så klart.
Det såg verkligen gott ut, men nu skulle vi ju fika på något annat ställe så, då får man motstå frestelsen. Glada och nyfikna på  Reprisen i Öjebyn gav vi oss i väg, men gav upp så fort vi kom fram och såg den långa kön utanför. Så vi fortsatte tillbaka till Luleå. 
Fikat blev på Kolarens Café i Karlsvik, strax utanför Luleå. Vi gillar båda att dela på det ätbara, så även här blev det en halva var av två olika gobitar. 
Ett populärt ställe, det var fler än vi som valt att fika här just i dag. Det blev en hel dag på vift. 
 
Jag har lyssnat på en bok till vår nästra bokklubb, "Sen for jag hem" av Karin Smirnoff. Den sista i trilogin om Jana Kippo. Har man läst de två första så måste man ju även ta den sista, men jag tror att böckerna är bättre om man läser dem än om man lyssnar på dem. Känsla för berättelsen blir inte den samma nu, som jag fick med de första böckerna. 
När jag inte läser/lyssnar eller är på vift med Stina har jag slötittat på inredningsprogram på SVT play och TV 4 play. Senast blev det flera avsnitt av "Drömmen om ett slott". Jag blir så fascinerad av den glöd dessa två har som tar sig an ett sådant megagigantiskt arbete. Vilket ruckel till slott de renoverar med sådan entusiasm, och de ger inte upp trots en massa motgångar. Beundransvärt! 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: