Lunchdate

Min rabarber som varit väldigt stor en gång, kom inte alls upp i år. Konstigt, men kan bero på den isskorpa som la sig innan snön kom i höstas och också tog död på mina pioner. Så trist ändå, när man jobbat hårt för att få dem stora. 
Gulliga Lovisa sa till mig att hon kunde fixa mig nya rabarberplantor. Sagt och gjort, hon och hennes mamma grävde upp två jättestora sådana i deras sommarhus, och kom förbi. Jag fixade lunch åt oss alla och vi fick en supermysig stund med prat om livet i stort.  
Grön ärtsoppa, det fixar man snabbt. Koka upp 7 dl vatten, lägg i frysta ärtor, 500 gr och lite kycklingfond. Koka i 5 min. Häll i ca 2,5 dl grädde och 2 dl vitt vin. Koka upp, så att alkoholen försvinner 😉, kan behövas lite majsmjöl om den blir för vattnig. Krydda med salt och peppar.
Gott till är en klick av creme fraiche med riven pepparrot i, även den kryddar jag med lite peppar och flingsalt. 
Sockerkakan bakade jag direkt på morgonen innan jag åkte iväg till jobbet. Det hinner man om man förberett lite kvällen innan, och tvingar sig upp 30 min tidigare än vanligtvis. 
Josette eller José (accenten är nog åt fel håll, måste lära mig hur man får dit den rätt) som hon kallas berättar om långa skidutflykter på havet, och vi börjar längta lite till vårvintern igen, mitt i sommaren, oj, oj oj. Tur man alltid har något att längta till, och innan vårvintern ska jag till Gränsen och vandra lite också. Bara snön smälter bort där först. 
♥ Maria
 
 
 


Kommentera inlägget här: