Juni blev Juli

Juni 2020
 
Juni började med några dagars ledighet för mig. Det var då jag åkte till Stockholm och hjälpte min son att städa ur lägenheten han hyrt. Sedan har vi hjälpt Fridas familj att flytta in i deras nyköpta hus. Hemma blev min klädgarderob klar och vi fick lite mindre stökigt hemma då alla mina kläder kom på plats, och ungefär 1/3 av allt rensades ut. 
Joel gav sitt första trumset åt Axel. Jag jublade och när vi hade som kaosigast hemma, kånkade jag fram trummor och annat jox som stod bakom en trave tunga flyttkartonger i förrådet. 
Det blev ett hiskeligt liv i någon timme så där. Precis då kom jag på hur det var när Joel bodde hemma.
En dålig selfi, men så här har jag gått klädd i flera dagar nu. Gamla trasiga jeans, sneakers och regnjacka. I går fick jag barnbarns längtan, så vi pep iväg till Gustav och Madde på eftermiddagen. 
Genast fick jag följa med Olivia till hennes rum, och där blev jag en del i en lek. Sedan fick vi, både farmor och farfar leka kurragömma med båda skruttarna. 
Ååå, vad hittar vi väl här?
Vi hade så roligt och när farmor och farfar lekt sig svettiga var det dags att åka hem och vila sig lite, man blir lite trött av att leka. Så himla fint ändå att få en stund med dem nu och då. 
Vi ligger lite efter med vår planering, eftersom det regnat av och till hela helgen. Speciellt min man som hade tänkt måla alla fönster innan han åker till Tornedalen och sitt hus där. Regnet har i alla fall gjort att helgen blev väldigt lugn för oss. Förutom kurragömma med barnbarn, har vi sett filmer på kvällarna och bara myst i all enkelhet, jag med mammastickade tjocka yllesockar på fötterna. 
Regnet förde med sig kyliga dagar. Någon kanske noterar påsen i bild som det droppar vatten ifrån. Den hängde jag upp för att få bort getingar som vanligtvis trivs hos oss. I två veckor har den hängt där, och jag har bara sett en geting sedan dess. Enligt uppgift, ska påsen få getingarna att tro att det redan flyttat in andra getingar här. Värt ett försök i alla fall.
 
Jag hoppas att ni har det bra trots kyla och regn, alla som tittar in här på bloggen!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: