Fyller år, hipp hurra!

Jag ser alltid något jag kan göra eller borde göra. Så även idag, så jag skrubbade vår lilla altan med såpa innan jag satte mig ner med en kopp rykande te den här morgonen. Varmt och skönt, och alldeles stilla. Min äldsta son ringde och grattade mig och jag fick facetajma med barnbarnen. August skulle komma hit och skotta snö sa han, lilla gubben. 💝
Jag trodde inte vi skulle behöva göra något åt det som växer runt vår lägenhet, klimatet är ju kargt kan man väl ändå säga. Tyvärr så växer det kopiöst med rallarrosor eller mjölkört som den egentligen heter runt vår altan. Min man satt också här med sin kaffekopp en stund, sedan kunde han inte låta bli, utan att började rycka upp rallarroserna närmast altan. Det blev lite bättre, men vi får nog ta med vår trimmer hit nästa gång i alla fall. 
Efter min lugna morgon bakade jag lite gott. Sedan blev det lunch med min bror och svägerska. 
Jag gjorde rulltårta och serverade med grädde och färska bär till efterrätt, det var ju min födelsedag ändå. 😌 
Vi fikade och min mamma ringde och grattade mig, gulliga mamma! Sedan skickade Axel en rapplåt som han framförde på messenger  åt mig 💖. Ett av mina barn ringde i och för sig och frågade vilken dag jag fyller år och jag sa att det var i dag.
 
- Oj ,är det idag!, sa han lite stressat och grattade mig och sa att han trodde det var i helgen jag skulle fylla år. Inte lätt, att hålla reda på allt,  som när ens mamma fyller år och sådant.  😍
 
Jag och Anita har fotat en del idag också. 
Tror att det här är en skogsviol? Fast det borde vara fjällviol, med tanke på var den växer, men den ska vara gul. 
Jag plockade en stor bukett med sommarblommor, men det har blåst så pass mycket så att vasen har vält då den stått på bordet. Alltså hamnade den här i lä för alla vindar i världen. 
Lite tilltufsad bukett men vacker i all sin enkelhet.
Min man skulle bjuda mig på middag på det nya fina hotellet Niehku i kväll, men de har fullbokat fram till mitten av september. Vi stod på en kölista, men ingen avbokning så det blev en annan middag istället. .
Vi åkte med min bror och Anita till Björkliden för att äta middag. 
Först en Kaffe Karlsson. 
Hälleflundra till varmrätt. Gott var det men sedan blev vi ändå lite besvikna. Jag gillar inte att klaga, väljer att se det goda istället för att haka upp mig på det som inte är fullt så bra. Men det var inte riktigt som vi hade väntat oss, inte så som det varit då vi ätit här tidigare. Min man beställde en öl som han fick i glas och den smakade vatten, vi smakade på den vi andra också. Han fick en ny och en annan sort som var riktigt god, vilken tur ändå. Sedan beställde de övriga sorbé, som de sedan fick veta inte skulle bli klar på minst en timme och jag som valde blåbärspaj lämnade den, för den smakade inget. Synd för restaurangen i övrigt ligger så vackert med Sverigies bästa vy och servitriserna var trevliga så dem kan vi inte klaga på. 
En fin kväll trots vissa missar. Vi hade ju trevligt i varandras sällskap ändå. 😍 En fin födelsedag, och tacka alla som grattat mig på sociala medier, kramar till er alla!
 
Vi börjar få klart i vårt trapphus. Nästan i alla fall, mer om det i morgon.
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: