Ett skönt beslut

Jag, min svägerska Lollo och hennes väninna Bitten bokade en vandringsresa till Cinque Terre, i norra Italien i Januari. Lyckligt ovetande om vad som komma skulle. När sedan Covid-19 dramatiskt tog över världen kändes inte den resan något att längta till. Nu fick vi av Lufthansa veta att vi fram till sista augusti kan boka om vår resa. Rätt så skönt ändå, att boka om, och nu får vi hoppas att livet i Europa är bättre och friskare då, om ett år än nu. 
 
Snart är den här arbetsveckan till ända, och jag har hunnit med allt jag planerat den här veckan vilket är sååå himla skönt! En eftermiddag var jag till och med på massage hos Carina som driver Livsharmoni. Friskvård om något. Carina och hennes man Dennis var de första "Lulevänner" vi fick då vi flyttade hit till Luleå för mer  än 37 år sedan. Min man och Dennis pluggade tillsammans då och sedan fick vi veta att min man och Carina är tremänningar. 
Carina kan en del om färger också. 
Jag vet inte vad just det här är, men skulle få lite information nästa gång, eftersom jag inte hade tid att med det den här gången. Lite spännande ändå...men det var massage jag hade bokat den här gången. 
Oj, så skönt det var!!!
Jag hade en del låsningar och sådant skräp som tog ont och som behövde knådas mer än vanligt. Det är väldigt länge sedan jag sist var på massage, vilket kan vara en del av förklaringen till det onda men också att jag inte tränat som jag brukar sista tiden. Både massage och träning har fått ligga på is, p g a hälsporre och C. Men nu från och med i morgon ska jag börja träna, utan att belasta min häl, om det är möjligt. Ska i alla fall försöka, vilket jag längtar till. 
 
Att ställa i ordning ett hus tar tid, när två hem ska bli ett. Ottos lägenhet skulle städas ur och det gjorde att Axel fick en kväll/natt med mormor och morfar. 
Hur mysigt är inte det, att vakna med en lite skrutt intill sig.
Under sista veckan har Frida och Ottos sovrum blivit nymålat. 
En gråblå färg, som ger rummet ett lugn. 
Axels rum är klart, eftersom han inte ville ha något nytt på väggarna. 
Köket, en utmaning, när lådor och skåp svämmar över av grytor, skålar, kryddor och annat som det nu finns minst två stycken av. När jag blir ledig ska jag erbjuda dem min hjälp någon dag här och där till att ordna upp...😜 gillar att ordna upp!
När Axel somnat efter en stunds högläsning slötittade jag lite i ett nytt magasin. Där fanns en artikel om min gamla stad...
Arkdes, har ni varit dit? Inte jag, men tar jag mig till Stockholm inom en snar framtid måste jag dit och ta del av den utställning om Kiruna och den flytt som pågår. Läste lite i DN som kom i helgen sedan, och vad fann jag där, tadaa-
Alltså, precis vad jag redan tänkt på i flera år, att den nya stan inte byggs med samma ambitioner som den gamla stan. Husen i nuvarande Kiruna är unika, och sådana hus har jag ännu nte sett i någon av de ritningar över den nya stan som nu finns att ta del av. Så himla synd 😢
 
Ingen resa till Italien i höst, men bil till Stockholm, och besök på Arkdes på Skeppsholmen. Kanske något skoj med min man och Lukas i storstan med distans då förstås, innan jag börjar jobba igen i augusti, kanske...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: