Det långsamma livet

Jag behöver verkligen det här, långsamhetens lov. Andas djupt, tänka tankar fritt och färdigt. Jag skulle inte vilja leva här året om, det är inte en vardag här som jag suktar efter.  Men kontrasten till min vardag, det är grejen med det hela. Att få något annat än det man har hemma varje dag, och att bara få skrota runt i underställ, vindtätt och grova kängor, osminkad med håret i en slarvig knut såå ljuvligt. 
Jag har skuttat runt ensam i närområdet i dag, då min man härjar på med golvet i vårt trapphus. 
Fotat en massa, något jag kan fastna i. Glömmer tid och rum när jag söker den bästa vyn, och försöker se något intressant bland ormbunkar och små bäckar som brusar. 
Konstaterar att det är blött, det är mer snö kvar än i fjol vid samma tid och kallare än det var då.
11° C och kalla vindar i dag. 
Trampar upp till vår grillplats. 
Fryser om fingrarna när jag donar med min kamera, lägger undan den och fotar med mobilen istället. Ångrar att jag inte tog med mig fingervantar. Har vanliga tumvantar här, men det blir för klumpigt att ha då man ska fota.  
Malmtågen rullar som de brukar. Upptäcker guldvagnen som Axel alltid tittar efter då han är här. Fotar och skickar honom bilden. 
2005 började man tillverka en ny modell på malmvagnar och den 1000:de vagnen blev i guld.
Handlar på ICA, godis för 5 kr påsen, och kvinnan i kassan säger att hon är så less på att springa samma tur varje dag, så i går sprang hon till Tullen och frågade om hon fick springa in i Norge och vända för att få omväxling. Nej, det fick hon inte sa Tulltjänstemannen. Några vandrare kommer in medan jag packar min kasse, de säger att de gått in i Norge och tillbaka, vilket gick utan problem. Så de bevakar nog inte gränsöverskridare på fjället i alla fall. Försöker förstå att ingen vill bli sjuk och att allt handlar om det, även om det känns lite olustigt allt. 
Har en bräda att måla i vårt trapphus, färgen tog slut och här hade vi ett provisoriskt trappräcke fram tills det nygamla sattes på plats. Hämtade färgprover på Happy Homes, Inte lätt i affären att minnas vilken nyans jag hade.
Oj, så många kulörer och väldigt lika ändå. 
För ljus
För mörk
Den här nyansen sa målaren i affären att det borde vara, när jag visade honom en bild av väggen, jag var tveksam där, men han hade nog rätt i alla fall. 
Så nästa resa hit, då ska jag ha med mig en burk med den här färgen. Har börjat läsa en ny bok nu, berättar senare 😘
 
♥ Maria

Kommentera inlägget här: