Kainulasjärvi

Här biter det i kinderna när man tar sig ut i den friska, krispiga kylan.  -22° var det i morse. Mina två äldsta söner steg upp före sina föräldrar och drog i väg på skidor, välklädda och med ryggsäckar på ryggen. Ännu en jaktdag för dem innan hemfärd.
Sä här såg det ut i går i gryningen. Fågeljakt på G.
Efter någon timme kom den här bilden. En tjädertupp och Joel var nöjd för den här dagen.
Jag har mitt sätt att få allt att fungera både vardag och helg. Tog med mig en korg med rena kläder, som jag inte strykt. Något jag brukar ägna mig åt varje helg. Nu tog jag med mig min korg och stod och strök dem i går här hos min mamma. Bara för att inte förspilla tid och bli tvungen att göra det när jag kommer hem, och vill i väg och träna i kväll, t ex. Eller i morgon kväll då jag kommer hem från jobbet och är trött och hellre vill gå på gymmet eller se en film kanske. Allt blev strykt och min mamma vek allt, hon viker kläder helt fenomenalt, inte en skrynkla typ då hon vikt dem. 
Mina gossar då de kom hem efter jakten. Först fika och sedan bastu. Om någon är skarpsynt ser ni hur min mamma torkar potatisskal, på golvet under elementet. De matar hon sedan vilda djur med 😝 sådant man kan roa sig med här på landet.
Jag gillar detaljerna som är så fina på min mammas enkla kökslampa. En sladd som är virad,
och med snyggt avslut mot taket. 
I går kväll hade vi det mysigt med en god middag, och lite ost och kex som avslut.
Jag sippar just nu på köpes Kombucha som jag tog med mig hit. För det tar ju minst 10 dar att tillverka egen. Sedan vet jag inte om det blir något av mitt försök, p g a svampen som kan vara död. Just den här är inte den godaste som finns att köpa, men helt ok. Den här är väldigt dyr också, tyvärr.
 
Nu en stunds läsning innan vi packar och åker hem. 
 
 
♥ Maria
 
 


Kommentera inlägget här: