Ett och annat

Den här veckan har jag haft en agenda rätt så full av sådant som inte sker på min skola utan på andra ställen i kommun. Så här har veckan sett ut tills nu;
 
Måndag: skolan fram till 13.00 och sedan nätverk med alla Förskoleklasslärare på Centralskolan.
Tisdag: Skolverket fram till lunch på Boden Business Park, en timme på Förvaltningen och resten av dagen på skolan.
Onsdag: Chefoskopet och teamarbete på Förvaltningen
Torsdag: IST och en massa inmatning av grupper och tjänster
Fredag: På skolan förmiddag och kompledig på eftermiddagen
 
Jag tror det var den här veckan jag blev påmind om vikten av högläsning. Om föräldrar läser högt för sitt barn minst 15 min varje kväll, så har de ett ordförråd på 50 000 ord då de är 17 år. Om man inte läser högt för sitt barn varje kväll, landar ordförrådet på 15 000 ord vid sjuttons år ålder. Stor skillnad och något som klart avgör möjligheterna i framtiden för barnet. Så läs, och prata om det ni läser, om orden ni läser för då ökar barnets ordkunskap avsevärt.  
I går efter jobbet pep jag iväg fort som blixten hem till Olivia och August. Ville träffa dem innan helgen, då jag åker och hälsar på min mamma. Nästa vecka är jag också på resande fot en del dagar och då hinner det gå alldeles för många dagar och veckor mellan kramarna. 
Jag fick leka en stund med August. Så himla mysigt. Olivia hade inte riktigt tid med mig, eftersom hennes mormor också var där. Ibland är man nummer tre typ, och får finna sig i det. Fin kväll ändå, med prat kring det en och det andra med min son,hans familj och Maddes mammas familj, innan jag åkte hem. 
Jag har en del böcker kvar i mitt hem, trots att jag rensat hårt och gjort mig av med massor. Det här fina böckerna som jag faktiskt fått, Selma Lagerlöfs samlade skatt inbundet i skinn är ju rätt så fina ändå.
Så de böcker jag nu har kvar hemma, är sådant som adderar min inredning rätt så bra, enligt mig. 
Som här 😉
Klassiker som innehåller fördomar så det sprutar om det och annat smått och gott som tål att samtalas om då man läser dem, ett lärande det med. 
 
Så jag erbjuder läsning varje gång jag får besök av små kottar. 
 
♥ Maria
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: