Den granna granens död

Mot min mans vilja klädde jag av den, granen alltså. När han kom hem fick han ta ut det som fanns kvar av den finaste grönaste gran vi någonsin haft. Allt barr låg kvar på mattan, och med en liten sorgens känsla av att den fick ett så kort liv, åkte den ut. Jag har sopat, och sopat och damsugit barr. Hittat barr på oväntade ställen, aj!  Massa jobb för få ynka dagar. Men till nästa jul igen, har vi en gran igen, det vill jag lova. 
Trött, och samtidigt väldigt nöjd över min insats och av att granen kom ut nu, och inte om en vecka.  Smygfotad när jag sent hamnade i fåtöljen med något att läsa. Ååå, så blev det en ny månad och med det ett nytt år. 
 
December 2019
Det blev en intensiv månad, så många fina, roliga saker jag fått vara en del av tillsammans med mina barnbarn, med min familj och vänner. Minnen som värmer i hjärtat. 
Lite tomtar har jag plockat undan, men adventsljusstakarna får stå kvar, kanske en vecka till. Januari och februari är inte mina favoritmånader precis, även om vi får ljuset mer och mer för varje dag så är det fortfarande mörkt och dunkelt.
 
Mörkret måste man bortse från, och göra annat som ger energi. I dag fick jag en sådan barnbarnslängtan, så jag pep iväg en stund till Olivia och August. Axel var hos sin pappa, så honom får jag fortsätta längta efter ett tag till. 
Olivia höll på att prova klänningar då jag kom, Gullfia! Hon bestämde sig snabbt för en ljusblå tunn sommarklänning. Sedan fick jag en docka i min hand och var helt plötsligt en del i en berättelse med Olivia som regissör. 
August var också en del i leken, men han var lite svår att regissera. Mysigt ändå, att hinna träffa dem en stund och få krama de mjuka, goa kinderna lite.  
 
Fredag i dag, känns verkligen inte som fredag. Ska se några filmer som jag tror är riktigt bra innan vi somnar. Bloggen fungerar igen, allt är som det ska, nästan i alla fall. 
 
♥ Maria
 
Kommentera inlägget här: