Bokklubb, så trevligt påhitt!

Onsdagkväll såg jag fram emot ända fram till onsdagskvällen, så himla fint att ha något att se fram emot när vardagen tär på resurser och man landar hemma varje kväll alldeles matt av utmattning. 
Den här gången var vi hemma hos Bitte som hade valt boken - "Tatueraren i Auschwitz" av Heather Morris.  En fin kärlekshistoria i en grym värld. Det finns så mycket grymhet i allt det som hände, och bara tvånget Lales föräldrar tvingas gör då de måste välja ut ett av sina barn och skicka i väg det till koncentrationsläger, som de inte vet är en koncentrationsläger, men bara ovissheten om och tvånget att, måsta göra något sådant med det käraste man har. Den kärlekshistoria som sedan utvecklas och som gör att det finns något otroligt viktigt att kämpa för, i allt som är så fruktansvärt hemskt.
 
Att kämpa för kärleken är värt allt!

Bitte hälsade oss välkomna! Till höger Katarina som hade tagit en promenad från Bergnäset, inte illa! Jag åkte med Stina som valde att ta bil, fast jag försökte övertala henne att inte ta bil. Vi hade ju fått åka med min man som jag tyckte kunde skjutsa oss till Mjölkudden, och att vi sedan skulle ta bussen hem. Kanske tur att vi gjorde så som Stina ville, för när vi sent om sider kom på att man nog bör ta sig hem var klockan nästan midnatt och sista bussen hade redan gått. 
Den här porslinstallriken hade Bitte fått av vår gemensamma vän Lena när hon fyllde år. Så fin!!!
I vardagsrummet var det dukat och fint.
Stina fick alkoholfritt cider,  som  är gott och passar till allt. 
Bokklubb och bubbel är väl rimligt en onsdag!
Vi bubblade i oss bubblet och mumsade i oss en giffel fylld med brieost och fikonmarmelad, allt medan vi väntade in Anita som var på väg från Piteå. En liten stund senare var vi alla på plats och bokpratet startade, nästan på en gång, nästan.
Först en god förrätt, vegetarisk kväll rakt igenom.
Katarina och Anita.
Varmrätten, en fantastiskt god sötpotatissoppa med sting. 
Bitte berättar med inlevelse om något, kanske hennes resa till Polen för något år sedan. 
Man lär sig en massa annat också en sådan här kväll, av att ta del av varandras erfarenheter t ex. 
Jag var visst också där 😌
 
Jag fick välja bok till nästa gång, och jag valde Alex Schulmans "Bränn alla mina brev". Schulman har i boken försökt skildra sin egen familjehistoria någon generation tillbaka, och det lär vara en bok man fastnar i, en sådan man inte kan sluta läsa. För i  går fick jag veta av Magdalena som tränar i samma grupp som mig, att boken sträckläser man på två dagar, om man har tid att sträckläsa vill säga. 
 
Det var helt klart värt att längta till den här onsdagskvällen!
Så grymt roligt, att få prata litteratur, och lite annat prat om smått och gott, så klart.
Tack Bitte för den goda maten och ditt fina värdskap!
Ska försöka se till att vi träffas snart igen hos mig!
 
♥ Maria
 


Kommentera inlägget här: