Veckan som gick...

När man varit bortrest ett par dagar är det en del att ta tag i hemma. Inte så som förr, då min man arbetade borta måndag - fredag vecka ut och vecka in. För då hade jag mina två yngsta gossar ensamma hemma om jag hade en jobbresa. Värst var det under åren jag gick rektorsutbildningen och vi oftast var i Umeå. Efter några dagar i Umeå var det lite av kaos hemma då jag trött ramlade in genom dörren, och möttes av skor i högra, kläder här och där. En diksbänk som kunde få den minst pedantiska att falla i gråt. 
Nu var det tvätt, och mest mina kläder som skulle tvättas. Bra, att tvättmaskinen får jobba lite, den används inte alls lika frekvent som förr. 
Bakom min rygg hänger kläder på tork, men inte så intressant att fota. 
" Laundry, the never ending story", från Isaform gör mitt arbete här lite roligare. För mig är miljön viktig var än jag är, till och med i tvättstugan.
En kväll bjöd vi hem barn och barnbarn på vardagsmiddag. Mest för att jag skulle hinna krama småkottarna, men också för att underlätta för mina barn en vanlig onsdag. Mannen fick laga maten, och då är det ju lätt att bjuda på middag tänker väl någon. Men han kommer hem före mig så gott som varje dag. Jag fick duka då jag kom, och sedan var det mat, lek och bus.
Glass med chokladsås fick det bli till efterrätt. Gillades skarpt av alla tre små kottar.
På onsdag firade vi en glad före detta kvalitetsutvecklare som fyllt jämna år. Trevligt att träffas så en vanlig vardag.
 
I Stockholm köpte jag något otroligt nödvändigt, ett par nya "springskor". Asics Kayano som jag kört med i en himla massa år. Varför byta när de passar mig perfekt. Tränande med dem på torsdasgskvällen och det var grymt skönt med nya skor. Men att jag traskat över 20 000 steg om dagen i Stockholm hade inte förbättrat min ork till Tabatapasset. Blev yr och fick ta det väldigt lugnt ett tag, men yrseln gick över, och jag kunder ta mig igenom passet om än lite lugnare. Så klart är det min kondis som inte är som den ska...och hur mycket ska jag träna för att få bättre kondis?
I Stockholm hade jag lite tid på söndagen innan vi skulle åka hem, så jag passade på att få mina naglar fixade med en enkel manikyr. Inget gel, för det vill jag inte ha. Så skönt ändå att få lite grundligare genomgång av dem ibland. 
Lukas kom tillbaka in till stan efter sin träning på söndagen. Vi började med att fika på Sturekatten. Här har vi fikat då och då sedan 35 år tillbaka. Ibland på deras innergård då det varit varmt och skönt. 
Nu var det inte varm och skönt, så vi satt inne. -Gissa vad jag fikade?
Semla så klart, och hur kunde ni veta det?! 😜
Jag köpte ju lite te också, och "Sov gott" teet var helt ok men jag blir grymt trött av det. Kan nog inte dricka det, alldels för sövande. 
 
-Det är väl meningen att du ska bli trött av det, sa min man då jag druckit en kopp och så där en kvart efteråt nästan somnade sittande.
 
Inte att rekomendera om du ska köra bil. Kan väl gå om man dricker en kopp strax innan man ändå skulle ha lagt sig, men då är jag ju oftast redan väldigt trött så lite onödigt faktiskt. Jaja...
 
Nu ska jag fixa till mig, för vi ska ta bussen in till stan och gå på en premiär...
 
♥ Maria
 
 

Kommentera inlägget här: