Valentin

Visste ni att man började fira helgonet Valentin redan på 400-talet i den katolska kyrkan? Oklart varför. Men kopplingen till kärlek och romatik uppkom under medeltiden i Frankriken och England. Jag hittar uppgifter på nätet att vi började uppmärksamma dagen först  på 1990-talet i de svenska skolorna...då var ju jag lärare. Minns faktiskt att vi tillverkade olika former av hjärtekort i klassrummet då. 
Mitt fina hjärta, på en pinne. Fick den någon gång på slutet av 1990-talet av min mellanson Joel. Han hade snidat till den i slöjden. 
Värmer mitt ömma modershjärta varje gång jag plockar fram den, den 14 februari. ♥
 
I går efter jobbet åkte jag och min man iväg för att handla direkt jag kom hem. Först svängde vi förbi Stina och Kenneth med en sak vi lånat av dem till vår hyresgäst. Stina var ensam hemma, Kenneth hade varit på resa nästan hela veckan, och precis då jag ska gå säger hon att det nog blir rester att äta för dem då Kenneth kommer hem, eftersom hon själv är rätt så nyopererad och inte kan åka i väg och handla. 
 
Välkommen på middag till oss sa jag spontant och från hjärtat. Vi åkte iväg och handlade, rätt så sent, var det  så det blev inte något som fick ta allt för lång tid att tillaga. Räkor med gott till föll det på och vi skyndade oss hem för att få iordning allt.
 
 
Kenneth hade med sig bubbel som heter SAV. Smakade riktigt fräscht. 
Beställningsvara på Systembolaget. Men värt besväret.
Jag hade ju inte planerat in den här middagen innan, och tiden var knapp, till mitt försvar. Så det blev köpessemlor från Gammelstans konditori till efterrätt. Helt okej men nästan lite för stora. 😍
En lugn och trevlig kväll med lite prat om våra barn och barnbarn, eller rättare sagt...rätt så mycket prat om dem blev det visst. Stina och Kenneth är ju farmor och farfar till tvillingar och det är rätt så spännande tycker jag. Vi pratade en del annat också, faktiskt.
 
Med andra ord, en fin spontan fredagsbjudning och Valentin!!!
 
♥ Maria
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: