Vad jag gör av min tid...

Just nu har vi, mina kollegor och jag till uppgift att skriva loggbok varje dag med exakt tid för allt vi gör. Jag är noggran och fyller i varje minut vad jag gör så gott jag kan. Lite trubbigt instrument vi använder på nätet, och jag funderar på om det hade gått att göra det bättre utan att använda nätet till detta. Men det är ju helt ute nu, och att sammanställa data går ju snabbt med nätenkäter, men hur tillförlitligt blir det när svarsalternativen är få...
 
Den här veckan har det i alla fall varit stort fokus på lönerevision, på elevhälsoarbete och på planering och förberedelser för kommande uppdrag. 
En morgon började vi, jag och min kvalitetsutvecklare Sara vår dag med planering på Espresso house, samtidigt som vi åt frukost. Vi kände oss nöjda då vi fortsatte dagen på skolan med en del möten innan det till sist var planeringskväll med förskolan. En lång dag med andra ord. 
I går kväll var det avtackning av Siv, som nu gått i pension efter ett helt arbetsliv i förskolan. En erfaren och mycket kompetent förskollärare som nu får fylla sina dagar med allt hon inte hunnit med tidigare. 
Siv är en spännande kvinna som fick oss att bli livrädda i augusti då vi var på uppstart ute vid havet. Victoria och jag hade badat bastu med Siv på kvällen, vi hade doppat hos i havet och efter bastun gick jag och Victoria upp till huset där vi skulle sova. Siv blev kvar i omklädningsrummet och sa att hon kommer strax. Då var klockan kanske 22.00. Någonstans kring 02.00 upptäckte Victoria som delade rum med Siv att hon inte kommit tillbaka...
 
Då blev det dramatik, jag blev väckt och vi tassade skärrade tillbaka till bastun i mörkret. Jag vågade knappt tänka på vad som kunde ha hänt, men där i mörkret satt Siv i lugn och ro,ute på bastualtan och läste en deckare. Förvånad över att klockan hunnit bli så mycket. Det skrattade vi åt i går kväll, och åt andra dramatiska händelser hon råkat ut under sitt liv. 
Jag valde röding och det var gott. Bränna strand är en nyrenoverad restaurang som ligger så fint vid vattnet i centrala Boden.
En liten chokladpralin fick avsluta middagen för mig.
Vi avslutade vår Förvaltningsdag klockan 17.00 i går och middagen med Siv var 18.00 så jag passade på att köpa blommor åt Siv medan jag väntade på att klockan skulle bli 18.00, presenten fick hon på sin sista arbetsdag innan jul. Sedan pep jag in på "Veckans allehanda" en loppisaffär. Där hittade jag en skål, lik de fat jag köpte för snart ett år sedan på kommunens återvinning i Boden. 20 kr var ju ett ok pris. Kanske har jag den själv eller så får Lukas den. Jag köper faktisk lite åt honom nu och då. Om han sedan vill ha det jag köper  får vi väl se...😘 Där han bor nu är det fullt möblerat och utrustat med vad ett hem behöver. Men så kommer det ju inte att vara för alltid. 
 
Jag har köpt lite "bra att ha" saker åt våra tre äldsta barn också, medan de fortfarande bodde hemma. De kanske var lite oförstående till en början, men väldigt nöjda den dag de till sist flyttade till eget. Hittills har de två äldsta gossarnas flickvänner tyckt om de glas och porslin mina söner haft med sig till deras gemensamma boende. En del av möblerna de tagit med sig, har kommit tillbaka för att sedan hamna hos någon av de andra barnen. Jag blir glad då våra möbler som bär på en massa minnen återanvänds om och om igen. Något står i och för sig kvar i vårt garage och är till irritation för min man. Vi är ofta oense, han och jag om vi ska spara eller om vi ska slänga. När jag vill slänga vill inte min man det och vise versa och då blir det kvar. 
 
I morgon Alla hjärtans dag...och det firar vi hemma i morgonkväll med något gott att äta.
 
Men innan dess en arbetsdag till och fler möten på jobbet, och loggbokens sista dag. 
 
♥ Maria
 
 
Kommentera inlägget här: