Skolbesök 2

Lemshaga akademin är en friskola, icke vinstdrivande som drivs av en stiftelse och startade 1995. Alla skolbyggnader ägs av Peder Wallenberg och hans slott finns intill skolan. 
Skolan består av gamla faluröda hus, äppelträd och en sagolik omgivning med hagar och gärdsgårdar. Allt är som en scen ur Bullerbyn. 
Alla ser ju rätt så pigga ut, fast någon klagade över den tidiga morgonen. Vi fick ju kliva upp gräsligt tidigt, eftersom skolan ligger ute på landet. 
Fredrik som är en mycket duktig ledare i klassrummet tog emot oss och berättade lite om skolan och hans undervisning, och lite kort om Visible thinking som skolan nu utvecklad mer mot kulturellt tänkande..
 
 
"Visible Thinking är ett flexibelt och metodiskt arbetssätt där ämnesstudier integreras med utvecklingen av elevernas tänkande. Arbetssättet är baserat på forskning.
 
De här målen är centrala i Visible Thinking:
  • Djupare förståelse av det som studeras
  • Större motivation för att lära
  • Utveckling av elevens tänkande och förmåga att lära
  • Utveckling av elevens attityd till tänkande och lärande och en större medvetenhet om möjligheter att tänka och lära
  • En förändring i klassrummet till en gemenskap av entusiastiska och engagerade tänkande och elever"    utdrag från Lemshaga akademins hemsida,  www.lemshaga.se
Vi deltog på lektioner och fick en pratstund med rektor Anna-Lena. 
Det händer ju saker oavsett var man är, så vi tog oss en stund till att läsa mail med hjälp av våra mobiler.
Skolan har rätt så ordinära klassrum, men en hel del fina gamla möbler i övriga rum på skolan som bidrar till den härliga känslan man får här både av äppelträden ute och av inredningen inne. Men framför allt är det ju rektor och pedagoger som gör skolan. Det är på den här skolan vi fick möta Singmamatten första gången live, för drygt tre år sedan då jag och mina förstelärare var här på studiebesök. 
Anna-Lena bjöd som vid tidigare besök på gott fika. 
En av lärarna i år 3 visade en spännande flaskpost som varit inledningen till ett historiearbete med eleverna. Brevet till synes äldre än vad det i verkligheten var. Men det ska vara spännande att gå i skolan, i alla fall nästan jämnt. Lite kuriosa, Sara som är gift med en man från Klöverträsk, är lärare i år tre och hade en fin mattelektion med oss hängande i klassrummet, tack snälla du! 
En fin dag med ett varmt och engagerat mottagande av lärarna och rektorn på skolan. 
 
Tack ska ni ha för att ni gav oss den här tiden trots att vi alla vet hur fullspäckade våra skoladagar är utan nyfikna besökare!
 
♥ Maria
 
  
Kommentera inlägget här: