Fredagsmys och Lördagsskoj

Efter två intensiva dagar med skolbesök på agendan, inlägg om dem kommer någon dag, så blev det fredagseftermiddag. Mina kollegor flög hem och min man och jag tog min tunga väska och bytte hotell. Sedan strosade vi lite på stan, och jag köpte te. Tog pendeln till Sollentuna där Lukas och hans hockeykompis Simon väntade på oss. 
Vi började med att handla maten på deras bästa mataffär. Förutom alla ingredienser till middagen köpte jag med mig lite goda ostar, kex och ett supergott bröd. 
Simon, en trevlig kille som spelar i samma lag som Lukas och är en Lulekille, han med. Min man lagade en supergod middag, medan jag fixade sallad, dukade och pratade med killarna om pedagogik, eftersom de båda arbetar i skolan. Min man försökte prata hockey i mun på mig. Det blir så ibland då vi kämpar om talutrymmet. 😘 
Killarna skulle i väg på Sture C och Spy bar, och då har man inte tid med sin mamma och pappa hur länge som helst, Vi delade en taxi tillbaka till city. Innan vi gick och la oss landade vi en stund i hotellbaren. Lite märkligt, att man kan bygga hus - hotell, ovanför en väg tänkte jag just då. 
Det är verkligen en häftig huvudstad vi har i vårt land. Mitt i stan finns helt plötsligt ett område med kolonilotter, bara så där. Gulligt. Vi har bott på det här hotellet massor av gånger, perfekt nära t-banan och på Söder där jag trivs. 
Klockan 11.00 hade vi bestämt träff med Peter och Lenita. 
Roligt, att få sällskap.
Precis här var det loppis, vilken tur man kan ha. 
Så himla mysigt med dessa innergårdar. 
Kvinnan som nu skulle flytta hade stått 40 år i kö för att få den här charmiga lägenheten i det här gamla huset på Söder. 
Det var precis som det ska vara på en loppis, billigt. Jag och Peter handlade. Peter till deras stuga i Avan och jag köpte massor av köksredskap åt Lukas för inga pengar alls. 
Lite regn så klart, men alldeles för varmt för att vara första februari.
Efter att ha snirklat längs gatorna på Söder kom vi till sist ner till Stadsgårdskajen och Fotografiska. 
Erik Johanssons fotografier, det bästa jag sett någonsin! Jag skulle kunna gå dit en gång till, bara för att få förundras en stund till över han fantasifulla foton.
Jag försökte fånga månen...med joggingskorna. För mina skinnkängor har gett mig blåsor under fötterna. Jag gick över 20 000 steg på torsdagen, och ungefär lika många på fredagen, vilket tydligen blev några steg för mycket. 
 
Vi fikade, surrade järnet och njöt av lugnet innan vi till sist gav oss i väg på fler äventyr, en lördag i storstan. 
När fötterna glödde var det dags för en paus på ett nytt ställe. Klockan blev eftermiddag, vi skulle ut och äta med Lukas som till sist dök upp efter att ha sovit bort halva dagen. Peter och Lenita skulle kanske köpa skor innan de också skulle i väg på en annan restaurang för middag. 
 
Jag har ont, ont under mina fötter. Köpt skavsårsplåster och försökt bota det onda med ännu fler steg. Nu ligger jag i min hotellsäng och funderar på vad vi ska göra i morgon innan vi åker hem igen...
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: