Millesgården

Jag fick tips om Millesgården av Kicki på min skola för ett bra tag sedan. Visst, jag har läst en hel del om Millesgården tidigare, men inte tagit mig dit, lite p g a att det ligger på Lidingö, och när man är i Stockholm finns det alltid en massa saker man vill göra och tiden är begränsad. Nu hade vi bil och en privatchaufför. Lukas har ju kört en hel del här sedan han flyttade hit. 
Det var lugnt och skönt att strosa runt här. Lite av ett mediativt ställe. 
Lite Henri de Toulouse-Lautrec.
 Utsikten från den här terassen är fantastisk. Jag kan inte låta bli att förundras över hur man byggt allt, för tittar man rakt ner här är det ett galet stup.
Förrutom alla fantastiska skulpturer är ju inredningen här enastående. Inredd av Estrid Eriksson och Josef Frank.
Allt i en nyklassicistisk anda, raka strama former.
Tänk om man skulle ha ett frukostkök? De hade Carl och Olga Milles. 
Här var ju allt bara så vackert.
 Jag brukar inte ha problem med att få med mig mina barn på kulturella event. Att strosa runt här var intressant tyckte Lukas. Min man är inte riktigt lika intresserad, men följer ändå med på det mesta. 
Glest med folk, så har det varit nästan överallt här i Stockholm. 
En fin dag som vi började på Mall of Scandinavia där Lukas köpte nya joggingskor. Sedan blev det Millesgården och efter att vi varit kulturella åkte min man och Lukas hem till Sollentuna och jag blev kvar i city. Så skönt att få strosa runt ensam och kika på lite av varje. När mina fötter fått nog och klockan var sen tog jag pendeln tillbaka. Lukas hade tränat och min man hade fixat mat och stod nu vid grillen och förberedde kvällens middag. 
 
Nu har vi verkligen sommarvärme här,  29° varmt har det varit mitt på dagen idag. Innan vi somnade i går bestämde vi oss för var vi skulle bada dagen därpå. Det finns en hel del ställen att välja på. Mer om det i morgon. 
 
♥ Maria


Kommentera inlägget här: