Kiruna - Kainulasjärvi

En intensiv dag som bjöd på det mesta, först ett städrace i Gränsen efter en vecka där.
Vi hade utfört vårt uppdrag, golvet var lagt, och varvat det med nöjen så klart.
 
Sedan bil i flera mil till Kiruna och ett besök hos min bror. Hans dotter Kajsa höll på att fixa något veganskt/vegetariskt i köket. 
Vi bjöds på kaffe och te. 
Jag gillar köket med en tydlig 50-60-tals charm. 
Tavlan på väggen har Anita köpt av Birgitta Åström, passar perfekt här. 
Jag fick en fin födelsedagspresent, tack snälla ni!
Paketet var så vackert, så jag ville knappt öppna det. Presentpappret skickade mig och mina tankar till 1970-tal och ett påslakan jag sov under hemma hos mina föräldrar.  
Visade bilden på pappret åt min mamma som plockade fram påslakanet, helt ok trots dess ålder. Och det var mitt sa mamma! Fint, eller hur?!!
Mysig miljö, fem plus!
Min bror har berättat så mycket om Kirunas nya Pizzeria/restaurang Artic Eden granne med Artic Thai. Vi var nyfikna och bestämde oss för att avsluta den här resan med middag här. Pizzan var så smarrig, med en supergod botten. 
Till maten en Kirunaöl. Varje stad har ju i dag sitt eget bryggeri, vilket är skoj. Då måste man också gynna dem då man är på orten. Jag är ingen ölälskare, men den var god och smakade massor. 
Märkligt, på väg till mamma någon mil innan Tärendö dök det upp en albinoren och några minuter senare en till. Sällan man ser dem och nu två på nästan samma ställe.
En mysig lördagskväll hos mamma i Kainulasjärvi. 
Här äter man upp sig något kilo direkt man kommer. 
Till frukost, mer jordgubbar och till och med torkat renkött. Jag åt ensam, vaknade rysligt sent, vilket man i och för sig kan göra när man har semester. De övriga hade redan hunnit äta för ett bra tag sedan. 
Vi åker hem i dag, men först ska vi äta mammas blodplat. Mums!
 
♥ Maria
Kommentera inlägget här: