Fina dagar

Vilken fin vecka vi haft här i Gränsen. Så där lagom varmt, med svala vindar som håller myggen borta samtidigt som solen värmer både kropp och själ. Lite svalare på natten och man sover gudomligt skönt här. 
Jag har länge funderat över hur jag skulle få till ett sängbord här i vårt sovrum. Rummet är väldigt litet, och det får inte bli så trångt så att man inte kommer åt att städa. Viktigt för mig. Jag såg den här kvadratiska hyllan hos Norrgavel för ett bra tag sedan och köpte den. Sedan blev jag osäker över storleken, tänkte att den kunde vara snäppet för stor. Men ta daa, den passade perfekt. Min händiga man fixade även så att man lätt kan lyfta av den om man vill få till lite mer plats vid städning.
I går lufsade jag i väg med min man på spaning efter fisk. Jag fiskar alltså inte själv, har aldrig varit intresserad av det. Men traska längs bäckar och sjöar är rätt skönt ändå. 
Oklart om hur det var med fiskar...
Hjortronblommor, i massor på vissa ställen. Hoppas, hoppas att vi hinner hit och plocka lite.
-Det är rätt så många bilder på fötter på din blogg, säger min bror.
Tja, kanske det...lätt att fota om inte annat. 
Sinnesro, och jag tror till och med att närheten med naturen med dess klippor, sjöar, myrar och annat är rena energibomben. 
Vattnet var faktiskt inte så kyligt om någon skulle tro det. 
Ett gammalt sameviste. Någon sa mig att det är norska samer som vistats här i forna tider. För samerna finns inte landsgränserna, så som någon bestämt någon gång. Man har sina egna revir där renarna betar.
Det här livet kan man ägna sig åt ett tag utan att misströsta. 
En kopp te, bara för att.
 Jag har faktiskt bakat en del den här veckan, beror nog på all energi naturen gett mig. 
Vi har fixat mat tillsammans med brorsan och Anita varenda kväll här. Roligt om något, att laga mat tillsammans. I går hade vi två olika flaskor rosé som vi avnjöt till att börja med.  Sedan blev det grillmiddag, gott som bara den. 
Kvällarna mörkna minut för minut...
Det har lämnats en del böcker här under åren, och nu funderar jag på att köpa en Stringhylla hit för att ha någonstans att förvara dem. Stormiga dagar kan det vara räddningen för rastlösa själar. Om man inte är som vår mellanson, som skottade en gigantisk snögrotta här utanför med sina kompisar då det stormade i flera dagar och alla liftar var stängda. 
 
Idag har vi kört ett städrace innan vi körde ner till Kiruna för middag osv. Sedan landade vi hos min mamma. Jag håller avstånd, sover på övervåningen och i morgon åker vi hem. 
 
Planerar redan nu inför nästa resa, mitt vanliga jag, att fixa logistiken...
 
♥ Maria
 
 
 
Kommentera inlägget här: